Welke etherische olie waarvoor (2024)

Welke etherische olie waarvoor (1)

Etherische oliën zijn vluchtige en aromatische stoffen die van nature voorkomen in zaden, schors, stelen, wortels, bloemen en andere delen van bomen, planten en struiken. Het zijn de natuurlijke afweerstoffen van de plant tegen insecten, schimmels en bacteriën. Ze komen voor in meer dan 3000 bomen, planten en struiken en er zijn er honderden die je kunt kopen. Etherische olie is 50-70 keer sterker dan de kruiden in je keukenkastje. En heel effectief voor je humeur en ondersteuning van top tot teen

Welke etherische olie gebruik je voor veel voorkomende uitdagingen? Als je net begint of niet te veel geld uit wilt geven dan is starten met zo’n basisset een handige en voordelige optie. Scroll door naar beneden en lees de uitgebreide uitleg

Download het gratis basisboek

Aan de slag met de tips

Welke etherische olie waarvoor (2)
Home Essentials Set

Deze set bevat 15 ml Lavender, Lemon, Peppermint, Tea Tree, Oregano, Frankincense, Air, ZenGest, On Guard & 5ml Deep Blue. Met gratis Petal 2.0 diffuser. & doterra account online academie etherische oliën t.a.v. 249.Klik hier om te shoppen

Welke etherische olie waarvoor (3)
Family Essentials

Deze set bevat 5 ml Lavender, Lemon, Peppermint, Tea Tree, Oregano, Frankincense, Air, ZenGest, On Guard & 5ml Deep Blue. doterra account & online academie etherische oliën t.a.v. 249..Klik hier om te shoppen

Aromatouch Diffused Set

5ml flesjes Balance,Lavendel,Melaleuca,On Guard,AromaTouch,Deep Blue,Wild Orange Peppermint, kokosolie, Petal Diffuser incl doterra account, online etherische olie academeite t.w.v. 249 euro Klik hier om te shoppen

Kids Collection

7 rollers van 10 ml : Thinker, Steady, Calmer, Rescuer, Brave, Stronger, Tamer .Gave tas, beschermhoesjes en uitleg kaarten.& doterra account online academie etherische oliën t.a.v. 249. Klik hier om te shoppen

Emotioneel

Lavendel heeft een hoog gehalte aan linalool en is daardoor een rustgevende olie. Bij veel emoties helpt rustiger worden om weer overzicht, te laden, te verwerken of een oplossing te vinden. Adaptiv is een mix van oliën die speciaal is samengesteld om je te helpen bij angst- en stressgevoelens.

Console en forgive zijn twee mixen uit de emotieset waar ik al heel veel rollers van heb gemaakt en weggeven. Console is “troost” in een flesje en is heel fijn bij verlies en rouw. Forgive ondersteunt bij vergeving, woede en stress.

In mijn ervaring als talentencoach ligt onder veel emoties het gevoel “niet goed genoeg zijn”, onvoldoende voor jezelf zorgen of je zelfvertrouwen laat het afweten. Bergamot helpt je bij gezonde eigenwaarde.

In deze blog kun je meer lezen over etherische olie en emoties

Haar

Deze etherische oliën zijn perfect om een spray mee te maken voor je hoofdhuid en haar, maar je kunt ze ook goed toevoegen aan je eigen shampoo of conditioner;


ROZEMARIJN– Rozemarijn ondersteunt de normale toevoer van bloed naar de haarzakjes. De haarzakjes zijn essentieel voor het behoud van je haar.
LAVENDEL– Lavendel ondersteunt een volle haarbos en kan de snelheid van de normale haargroei ondersteunen.
PEPERMUNT– Pepermunt is een verkoelende olie en fijn om te gebruiken in je conditioner of spray in geval van kriebels op je hoofdhuid.
CEDARWOOD– etherische olie van cederhout ondersteunt de bloedsomloop naar de hoofdhuid reinigt, helpt bij het strakker maken van de zakjes en stimuleert een gezonde haargroei.
Lees meer in de blog over vol en gezond haar met meer tips en informatie.

Hoofd & Hersenen

Frankincense, rozemarijn en pepermunt ondersteunen een gevoel van helderheid. Heb je het gevoel dat je watten in je hoofd hebt, dat je bij je keukenkastje staat en dat je even niet meer weet wat je moet pakken. Dit zijn de oliën die fijn te gebruiken zijn in je diffuser of in een roller.

Heb je een zwaar gevoel in je hoofd? Rol met de supermint touch op je slapen op je voorhoofd en in je nek. Doe 5 druppels pepermuntolie in een 5ml roller en vul aan met gefractioneerde kokosolie.

Mond

On guard en clove zijn fijne etherische oliën om je orale gezondheid te ondersteunen. Als je ze in je mond smeert dan krijg je een wat tintelend gevoel. Verse kruidnagel (clove) wordt al sinds jaar en dag gebruikt bij uitdagingen in de mond.

Pepermunt is bekend om zijn verfrissende werking en help je bij het verkrijgen of behouden van een frisse mondgeur. Van de On Guard olie mix en pepermuntolie heb je handige kleine beadlets met 1/8 druppels etherische olie die je stuk kunt bijten.

Welke etherische olie waarvoor (8)

Luchtwegen

Wil je het gevoel van vrije luchtwegen ondersteunen? Er zijn een paar oliën waarvan de bekendste pepermunt is. Pepermunt wordt gebruikt in heel veel drogisterij artikelen juist voor dit doel. Andere fijne oliën voor in je diffuser of een inhaler zijn Air,Air-x en natuurlijk rozemarijn en tijm. Ben je op zoek naar dat heerlijke sauna gevoel? Kies dan voor eucalyptus. Lees de blog : ondersteun het gevoel van vrije adem voor meer info >>

Oren

Onze oren zijn super gevoelig en voor de zekerheid…. druppel absoluut GEEN olie in je oren! Dit is super schadelijk en je kunt je gehoor beschadigen. Maar wat kun je dan wel doen? Doe een druppel teatree of frankincense op een watje en plaats dit in je de schelp van je oor (dus niet in de gehoorgang). Je kunt ook frankincense of teatree achter je oor smeren in het geval van ongemakken. Of heerlijk masseren met lavendel.

Juniper berry is een bijzondere in dit rijtje. Deze olie heeft een andere werking. Deze olie kan helpen ontspannen en is ondersteunend als bij verstorende geluiden zoals ruis, piepen of bonzen. Maak in dit geval een 5ml roller met gefractioneerde kokosolie en voeg 9 druppels juniper berry toe.

Welke etherische olie waarvoor (9)

Huid

Naast de heerlijke skincare collecties van doterra voor je kant en klare huidverzorging kun je ook super etherische olien verdund gebruiken voor je huid. Lavendel verzacht bijvoorbeeld een rode, droge en kriebelende huid. Het is heerlijk rustgevend en ontspannend. Lavendel is fijn om de natuurlijke teint van je huid te herstellen. Het stimuleert je cellen en helpt je opperhuid in goede conditie te houden.
Frankincenseis een olie die door stoomdestillatie verkregen wordt uit de hars van de frankincense boom. De olie is al eeuwenlang bekend om zijn rustgevende, huidverbeterende en herstellende eigenschappen. Deze olie is heel prettig om te gebruiken als de fijne lijntjes verschijnen.
Geranium is een van de bekendste huidverbeteraars, bevordert een heldere, gezonde huid en heeft een heerlijke bloemige, opwekkende geur. Het is een fijne olie om de huid te kalmeren.
Roosheeft een heerlijke geur, maar rozenolie ondersteunt ook een gezonde en gelijkmatige teint. Ook draagt het bij aan de verminderingvan onvolkomenheden. Het kan worden gebruikt om de vochtbalans in de huid te herstellen, het reduceert de zichtbaarheid van huidimperfecties en zorgt voor een gezonde en gladde huid.
Yarrow pom is een hele bijzonderemix van duizendblad essentiële olie en koudgeperste granaatappelpitolie. Deze olie kalmeert, verzorgt, helpt huidimperfecties en huidveroudering te verminderen. Deze botanische krachtpatser heeft verzachtende, mooi makende eigenschappen. Mijn persoonlijke mening…. hij trekt letterlijk glad. Het is met stip op 1 de olie die ik dagelijks toevoeg aan mijn dagcrème.
Heb je een droge huid? In deze blog vind je meer tips >>>

Buik

Onze buik, darmen, spijsvertering wordt ook wel onze tweede hersenen genoemd, dus laten we er goed voor zorgen. Deze etherische olie zijn de eerste oliën die ik zelf gebruik.
Pepermunt is een van de bekendste huismiddeltjes voorje spijsvertering.Daarom worden pepermuntthee, pepermuntjes en andere producten met pepermunt zoveel gebruikt.
Gember kun je goed gebruiken omeen normale maagfunctie te ondersteunen, bij een vol gevoel in je maag en om hetbehoud van een normale zuurgraad in de maag te ondersteunen.
Zengest, ik noem deze mix “de alles tussen mond en kont olie”. Deze unieke blend bevat Gember, Pepermunt, Koriander Dragon, Karwij, Anijs en Venkel essentiële oliën. Een musthave olie voor onderweg of thuis! In alle situaties kan deze mix ondersteunen. Doe een druppel in een borrelglaasje met water en drink het op of haal je duim even langs het flesje en veeg die af aan de binnenkant van je wang.
Lees meer van mijn spijsverteringstips in deze blog.

Welke etherische olie waarvoor (11)
Welke etherische olie waarvoor (12)

Spieren & gewrichten

Samen met je spieren en pezen zorgt je skelet voorstevigheid envoor balans. Door deze basis kun je rechtop staan en in beweging komen.Er zijn een aantal essentiële oliën en supplementen die je kunt inzetten bij het onderhoud van je basis of als je een steuntje kunt gebruikenbij ofvoor soepel bewegen.
Deep Blue: in deze verzachtende mix zit, naast pepermunt en wintergroen, ook kamfer.De stof komt voor in het hout van de kampferboom(Cinnamonum camphora). Een grote, altijd groene boom uit Azië. Maar wellicht denk je… hé kamfer is toch giftig. Inderdaad, bruine, gele en blauwe kamfer zijn in grote hoeveelheden giftig. Maar witte kamfer niet. En juist die soort zit in de verzachtende mix. De kamfer is verzorgend, maar ook een stimulans voor je zenuwstelsel. Het zorgt voorgrotere toevoer vanbloed naar de plek waar je het smeert.
Lemongrass of in het Nederlands citroengras ken je wellicht uit de Indische keuken. Het wordt namelijk veel gebruikt in soepen, sauzen en curries. Maar onderschat deze HETE olie niet! Het is ook een super hulp voor stijve en stramme spieren vanwege de ontspannende eigenschappen. Sporters gebruiken deze olie graag voor een massage van bijvoorbeeld de kuiten. Gebruik citroengras altijd goed verdund!
Lees meer tips in deze blog : etherische olie voor je spieren

Hormonen

Tijdens je maandeijkse cyclus of als je in de overgang bent, kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Een fijne roller is de clary calm roller. Een mix van essentiële oliën die een verzachtend en kalmerend effect hebben.Deze rollerbiedt een verkoelend effect op de huid en helpt emoties in balans te brengen. Helpt de geest in balans te brengen gedurende de “maand”.Klik hier voor meer info.
Een andere bekende vrouwenolie is scharlei. Clary Sage staat bekend zijn fijne rustgevende werking en positieve effecten.
Lees meer lifestyle tips over natuurlijke ondersteuning van je hormoonbalans in deze blog >>>

Welke etherische olie waarvoor (13)
Welke etherische olie waarvoor (14)

Immuunsysteem

Jeimmuunsysteemis hetverdedigingssysteem van jouw lichaam. Het heeft alsdoel, zowel interne als externe ziekteverwekkers te bestrijden. Het is dus een van de belangrijkste componenten van je gezondheid!
On Guard is een fantastische olie om je lijf een handje te helpen. De mix kun je zowel verdund op je huid gebruiken (bijvoorbeeld door een 5ml roller te maken met 9 druppels on guard aangevuld met kokosolie), aromatisch (in de diffuser of in een inhaler) of door de olie in te nemen (in warm water, thee of door de softgels/ beadlets dagelijks in te nemen).

3 tips voor het gebruik van etherische oliën

  • maak een inhaler met 10 druppels on guard
  • maak een roller met 3 druppels on guard, 3 druppels melaleuca en 3 druppels oregano aangevuld met gefractioneerde kokosolie
  • verwen je zelf met een lavendelbad. Neem een handje (bad) zout en voeg daar 10 druppels lavendel aan toe. Voeg dit toe aan het warme bad water

Lees meer in deze blog over het ondersteunen van je immuunsysteem

Voeten

Essentiële olie voor je voeten: de één griezelt alleen al bij het idee… die heeft helemaal niets met voeten. Of denkt misschien wel…oeps ze kunnen wel wat extra verzorging gebruiken. Stijve spieren, verzorging nodig van eelt of spataderen.Je voeten verdienen meer aandacht! Ze dragen je de hele dag. Fijne oliën zijn o.a. lavendel, teatree en pepermunt. Je kunt daar zelf een super crème mee maken. Het recept en nog meer fijne tips vind je in deze blog.

Aan de slag met de tips

Welke etherische olie waarvoor (16)
Home Essentials Set

Deze set bevat 15 ml Lavender, Lemon, Peppermint, Tea Tree, Oregano, Frankincense, Air, ZenGest, On Guard & 5ml Deep Blue. Met gratis Petal 2.0 diffuser. & doterra account online academie etherische oliën t.a.v. 249.Klik hier om te shoppen

Welke etherische olie waarvoor (17)
Family Essentials

Deze set bevat 5 ml Lavender, Lemon, Peppermint, Tea Tree, Oregano, Frankincense, Air, ZenGest, On Guard & 5ml Deep Blue. doterra account & online academie etherische oliën t.a.v. 249..Klik hier om te shoppen

Aromatouch Diffused Set

5ml flesjes Balance,Lavendel,Melaleuca,On Guard,AromaTouch,Deep Blue,Wild Orange Peppermint, kokosolie, Petal Diffuser incl doterra account, online etherische olie academeite t.w.v. 249 euro Klik hier om te shoppen

Kids Collection

7 rollers van 10 ml : Thinker, Steady, Calmer, Rescuer, Brave, Stronger, Tamer .Gave tas, beschermhoesjes en uitleg kaarten.& doterra account online academie etherische oliën t.a.v. 249. Klik hier om te shoppen

Samenvatting

Welke etherische olie waarvoor (20)

Artikel naam

Welke etherische olie waarvoor

Beschrijving

een gedetailleerd overzicht van het gebruik van verschillende etherische oliën voor diverse gezondheids- en welzijnsdoeleinden. De site legt de specifieke voordelen en toepassingen van elk type olie uit, gericht op het verbeteren van emotioneel welzijn, huid- en haarverzorging, lichamelijke gezondheid en meer. Daarnaast bevat het praktische tips voor het gebruik van deze oliën, inclusief aanbevelingen voor beginners.

Auteur

Léanne lovink

Publisher Name

helio

Publisher Logo

Welke etherische olie waarvoor (21)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welke etherische olie waarvoor (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6697

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.