Welke Altcoins Zullen Exploderen in Nieuwe Crypto Rally als Bitcoin Daalt? 5 Beste Crypto’s Om in De Gaten Te Houden Komende Week (2024)

Na een aantal weken van stijgende koersen heeft de crypto markt sinds vrijdag te maken met een dipje. Bitcoin raakte zo’n $5.000,- van haar waarde kwijt en de rest van de markt is deze trend gevolgd. Hiermee staat de crypto markt er nog altijd uitstekend voor in vergelijking met voorgaande maanden.

Analisten verwachten dat er een nieuw altcoin seizoen aan kan komen, waarbij de coins onder Bitcoin sterker gaan presteren dan Bitcoin zelf. In dit artikel kijken we naar de kanshebbers in de altcoin markt om te exploderen in een nieuwe crypto rally.

Bitcoin daalt; wat brengt de volgende crypto rally?

De crypto markt begon ooit met alleen Bitcoin, maar inmiddels zijn er duizenden andere coins en tokens die een deel van de markt ingenomen hebben. Hierdoor is de Bitcoin dominantie in de markt in de afgelopen jaren afgenomen zoals in de grafiek hieronder te zien is.

Welke Altcoins Zullen Exploderen in Nieuwe Crypto Rally als Bitcoin Daalt? 5 Beste Crypto’s Om in De Gaten Te Houden Komende Week (1)

De afgelopen jaren schommelt de Bitcoin dominantie rond de 50%, wat betekent dat de helft van de marktwaarde van $2,5 biljoen ingenomen wordt door de grootste cryptomunt ter wereld.

In januari 2021 is er een grote afname te zien in de dominantie, dat terwijl Bitcoin toen juist van een waarde van zo’n $10.000,- steeg tot meer dan $60.000,-. Altcoins wisten destijds dus nog beter te presteren.

Voor de komende periode is de verwachting dat dit opnieuw plaats kan vinden, terwijl ook Bitcoin waarschijnlijk weer stijgingen zal noteren vanwege de opkomende Bitcoin halving en de grote interesse in de crypto markt.

Altcoins als Ethereum, Solana en Cardano zullen hier een grote rol in gaan spelen. Als trader zullen de stijgingen van deze altcoins echter beperkt blijven, gezien ze al een waarde van vele miljarden representeren op dit moment. Voor de echte exploderende altcoins kun je het best op zoek naar nieuwe cryptomunten, hoewel deze wel een extra risico met zich mee brengen.

Welke altcoin gaat exploderen in altcoin season?

Hieronder vind je een aantal nieuwe cryptomunten waarvan enkele coins nog in een presale te koop zijn terwijl anderen op dit moment op decentrale exchanges verhandeld worden. Door nu in één van deze cryptomunten te investeren, kun je grote ontwikkelingen voor zijn en mee profiteren zodra het altcoin seizoen echt van start gaat.

Dogecoin20 – Meme crypto om in de gaten te houden

Dogecoin20 is een nieuwe meme token die eergisteren door middel van een presale gelanceerd is. De token is ontwikkeld op de Ethereum blockchain en heeft als doel om enkele van de grote problemen van de originele Dogecoin op te lossen om zo een stabielere en betere keuze voor traders te worden.

Een groot verschil is dat de originele Dogecoin op een eigen blockchain draait, dit is een hard fork van de Bitcoin chain en maakt dus ook gebruik van Proof-of-Work. Hierdoor kan de coin gemined worden, maar dat is alleen beschikbaar voor traders die een goede set-up thuis hebben en voldoende technische kennis bezitten. DOGE20 tokens kunnen daarentegen eenvoudig vastgezet worden voor staking, waardoor iedereen hier aan mee kan doen.

🐕 #Dogecoin holds a special place in the #Crypto community, yet its potential value has been capped due to its perpetual emission of new #Tokens. 💰#DOGE20 addresses this concern by introducing a fixed supply, paving the way for unimpeded upward momentum in token value. 📈🔄 pic.twitter.com/sR05Dzcv1J

— Dogecoin20 (@DOGE_COIN20) March 16, 2024

Een ander probleem van Dogecoin is het feit dat er geen limiet zit aan het aantal DOGE tokens dat op de markt komt. Via het hierboven beschreven mining principe blijven er nieuwe tokens toegevoegd worden waardoor er sprake is van inflatie, een probleem dat met cryptocurrency vaak juist opgelost wordt.

Van Dogecoin20 zijn er in totaal 140 miljard tokens en zullen er nooit meer tokens bijkomen. Je kunt nu via de website van Dogecoin20 de tokens kopen door ETH, USDT of BNB in te ruilen. Daarna zijn de tokens direct te staken om zo extra tokens te verdienen.

Nu naar Dogecoin20

Green Bitcoin – Beste crypto voor Bitcoin koersstijging

De Green Bitcoin token is al wat langer beschikbaar in een presale en heeft dan ook al meer dan $5 miljoen opgehaald. Met de token wordt ook het ‘Gamified Green Staking’ model geïntroduceerd op de markt, een model waarbij de beloning voor staking niet alleen meer af hangt van het aantal tokens dat je vastzet.

Bij het staken van de tokens vul je namelijk ook in wat jij verwacht van de koers van Bitcoin. Hoe beter jouw voorspelling blijkt te zijn op het moment dat de staking periode voorbij is, hoe hoger het aantal tokens is dat je ontvangt.

Welke Altcoins Zullen Exploderen in Nieuwe Crypto Rally als Bitcoin Daalt? 5 Beste Crypto’s Om in De Gaten Te Houden Komende Week (2)

Je kunt het nieuwe staking model direct uitproberen door in de presale te investeren op de website van Green Bitcoin. Na het kopen van de tokens kun je ze direct vastzetten voor staking zodat je nog meer tokens kan claimen als de presale afgelopen is.

Nu naar Green Bitcoin

Sponge V2 – Nieuwe Sponge token boekt groot succes

Vorig jaar was er al de Sponge token die een 100x sitjging noteerde, maar inmiddels is er Sponge V2. De nieuwe variant van de token wordt binnenkort gelanceerd op exchanges en moet het succes van de vorige token gaan overstijgen.

Het team achter de token is verder gegaan met de ontwikkeling van het project waarbij er onder andere een Play-to-Earn game aankomt waarmee jij met Spongebob kan gaan racen om nog meer tokens te verdienen.

Welke Altcoins Zullen Exploderen in Nieuwe Crypto Rally als Bitcoin Daalt? 5 Beste Crypto’s Om in De Gaten Te Houden Komende Week (3)

In eerste instantie kregen holders van de originele Sponge token de kans om hun tokens te bridgen naar de nieuwe variant, maar inmiddels kan iedereen de tokens kopen op de website van het project. Dat kan met ETH, USDT of MATIC.

Nu naar Sponge V2

5thScape – Gaat deze VR-token stijgen

In de crypto markt zijn er allerlei tokens die zich op een specifieke technologische ontwikkeling richten. Bij het nieuwe 5thScape project wordt er volledig gericht op de ontwikkeling van Virtual Reality.

Zo zal 5thScape zelf games publiceren en komt het met een eigen VR-headset. In totaal zijn er meer dan 5 miljard tokens waarvan 80% beschikbaar zijn gesteld tijdens de presale.

Welke Altcoins Zullen Exploderen in Nieuwe Crypto Rally als Bitcoin Daalt? 5 Beste Crypto’s Om in De Gaten Te Houden Komende Week (4)

Door een volledig VR-ecosysteem te ontwikkelen met eigen games en hardware kan 5thScape een grote speler worden in deze markt. Op dit moment zijn het alleen nog enkele grote elektronica merken die zich hierop richten, maar het niet als core business zien.

Nu naar 5thScape

Smog – Groot succes voor Solana meme coin

Eén van de best presterende meme coins van de afgelopen periode is de Smog token. Deze token werd onlangs gelanceerd op de decentrale Solana exchanges en wist al snel enorme stijgingen te noteren tot meer dan $0,35, terwijl het begon op een koers rond de $0,04.

Inmiddels heeft de token te maken gehad met een kleine correctie, net als de rest van de markt. De interesse kan de komende periode echter weer toenemen door de airdrop die de Smog token houdt. Hierbij worden er veel tokens weggegeven aan iedereen die Smog tokens bezit, vast heeft staan voor staking of voor iedereen die opdrachten binnen Zealy heeft voltooid.

Om ook airdrop punten te verdienen, kun je het gemakkelijkst zelf de token kopen. Dat kan via de widget op de website van Smog of door zelf naar een decentrale exchange als Jupiter te gaan.

Nu naar Smog

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Welke Altcoins Zullen Exploderen in Nieuwe Crypto Rally als Bitcoin Daalt? 5 Beste Crypto’s Om in De Gaten Te Houden Komende Week (2024)

FAQs

Which crypto coins will explode in 2024? ›

Top 10 Cryptos in 2024
CoinMarket CapitalizationCurrent Price
Solana (SOL)$69 Billion$154.53
Ripple (XRP)$28.4 Billion$0.5131
Dogecoin (DOGE)$23.8 Billion$0.1653
Tron (TRX)$10.1 Billion$0.1152
6 more rows
Apr 15, 2024

Which crypto could be the next Bitcoin? ›

Like BTC, ETH is up sharply so far in 2024, surging 53.6% through April 1. These two cryptos are undoubtedly the best in their asset class. Some market watchers speculate that Ethereum ETFs will be the next step in crypto's mainstream adoption, and if any digital currency is next in line, it's undoubtedly Ether.

What is the most promising altcoin? ›

Top Altcoins in April [2024] Ahead of Bitcoin Halving!
  • Ethereum (ETH)
  • Solana (SOL)
  • Ripple (XRP)
  • Cardano (ADA)
  • Chainlink (LINK)
  • Polygon (MATIC)
  • Uniswap (UNI)
  • Conclusion.
Apr 4, 2024

Which crypto is most likely to explode? ›

These 5 DeFi platforms are primed to explode in 2024
  • Solana. 12,931.16 (2.63%) Buy.
  • Bitcoin. 55,28,640 (0.84%) Buy.
  • BNB. 50,126 (0.45%) Buy.
  • Tether. 83.32 (-0.17%) Buy.
  • Ethereum. 2,65,181 (-0.42%) Buy.
Mar 5, 2024

Which coin will boom in 2024 prediction? ›

Top 10 Cryptos in 2024
CoinMarket CapitalizationCurrent Price
Tron (TRX)$10.1 Billion$0.1152
Polkadot (DOT)$10.2 Billion$7.12
Cosmos (ATOM)$3.4 Billion$8.64
Maker (MKR)$2.9 Billion$3,160
6 more rows

Which crypto can make you rich in 2025? ›

7 Cryptos With Explosive 5X Potential by 2025
  • Ethereum (ETH-USD): Even with its relatively high price ETH has 5x upside.
  • XRP (XRP-USD): XRP is free legally and remains the top cross-border transaction token.
  • Cardano (ADA-USD): Strong fundamentals and low price are the prime factors for Cardano.
Mar 7, 2024

What is the next big crypto coin? ›

XRP (XRP -0.5%) is the native cryptocurrency for Ripple, a payment protocol that uses blockchain technology for fast, inexpensive transactions. Ripple was designed to facilitate international transfers, and it has partnered with hundreds of financial institutions that use its technology.

What is the next largest cryptocurrency after Bitcoin? ›

  1. Bitcoin (BTC) Market cap: $1.3 trillion. ...
  2. Ethereum (ETH) Market cap: $385.74 billion. ...
  3. Tether (USDT) Market cap: $108.7 billion. ...
  4. Binance Coin (BNB) Market cap: $82.03 billion. ...
  5. Solana (SOL) Market cap: $69.15 billion. ...
  6. XRP (XRP) Market cap: $30.31 billion. ...
  7. U.S. Dollar Coin (USDC) Market cap: $32.59 billion. ...
  8. Dogecoin (DOGE)

What is the next trend like Bitcoin? ›

Restaking tokens, DePIN, real world asset tokenization, data availability layers, and artificial intelligence are the top crypto trends to watch out for.

What are the top 3 altcoins? ›

Open an account with Bitcoin IRA in only 3 minutes.
  1. Ethereum (ETH) Market cap: $316 billion. ...
  2. BNB (BNB) Market cap: $49.9 billion. ...
  3. Solana (SOL) Market cap: $49.5 billion. ...
  4. XRP (XRP) Market cap: $28.7 billion. ...
  5. Cardano (ADA) Market cap: $19.1 billion. ...
  6. Tron (TRX) Market cap: $11.1 billion. ...
  7. Polkadot (DOT) ...
  8. Polygon (MATIC)

What is the most promising altcoin in 2024? ›

Which Altcoin To Buy in The Next Crypto Bull Run
  • Ethereum (ETH) Market cap: $459.16 billion. ...
  • Solana (SOL) Market cap: $58.39 billion. ...
  • Cosmos (ATOM-USD) Market cap: $4.85 billion. ...
  • Kaspa (KAS-USD) Market cap: $3.48 billion. ...
  • Stellar (XLM-USD) Market cap: $3.92 billion.
Mar 6, 2024

What is the most promising crypto under a dollar? ›

Cardano (ADA) has long been the best coin under 1 dollar for fast transactions. The ADA network is extremely scalable, quick, and more environmentally friendly than many other cryptocurrencies. The goal is to improve cross-chain dApp development on Plutus, a smart contract platform.

What crypto coin has the most potential? ›

Top 21 Cryptos With High Potential in 2024
  • Dogeverse (DOGEVERSE) – Multi chain meme token with massive staking rewards.
  • Slothana (SLOTH) – Hot new meme coin with the potential to go viral.
  • Mega Dice (DICE) – Multi functional native token of popular crypto casino.

Will crypto rise again 2024? ›

Thinking about investing in the popular cryptocurrency? A recent report predicts that Bitcoin will reach a new all-time high in 2024. Bitcoin (BTC) is expected to reach a new record of $88,000 (€82,000) throughout the year, before it settles around $77,000 at the end of 2024, according to a new report.

Will crypto go back up in 2024? ›

Our most recent Bitcoin price forecast indicates that its value will increase by 11.21% and reach $73,974 by April 24, 2024.

Which cryptocurrency will reach $10,000? ›

Prediction: Ethereum Will Reach $10,000 in 2030 | Nasdaq.

Which crypto will boom in 2026? ›

Here are three cryptos with tenfold growth potential by 2026. Ethereum (ETH-USD): Approval of spot ETFs has this crypto rallying hard right now. Bitcoin (BTC-USD): An upcoming halving event could push the largest crypto to new all-time highs.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 6174

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.