Wat is Bitwala? De eerste crypto bankrekening | Review (2024)

Veel banken zijn ‘angstig’ voor Bitcoin en cryptocurrency. Zo hebben ondernemers bijvoorbeeld moeite met het vinden van een geschikte bankpartner. Ook voor consumenten staan banken nou niet te springen om Bitcoin transacties. Met de Bitwala bank hoef je je om deze dingen geen zorgen meer te maken. Lees in dit artikel alles over Bitwala, de rente die je kunt krijgen over je Bitcoin en de bonus van €15!

Inhoudsopgave

Wat is Bitwala?

Bitwala is een Duitse bank die zowel euro’s als Bitcoin en Ethereum ondersteund. De bank maakt het mogelijk om direct vanaf je IBAN nummer Bitcoin te kopen en dit tegen een fee van maar 1%. Je kunt de bank gebruiken om ‘normaal’ geld te sparen met behulp van verschillende rekeningen, maar je kunt ook direct vanuit de Bitwala app Bitcoin en Ethereum kopen.

Met Bitwala heb je eigenlijk geen andere bankpartner meer nodig als het gaat om cryptocurrency. Bovendien beheert de bank je cryptocurrency niet, maar beschik je helemaal zelf over je private keys. Hierdoor draag je zelf de verantwoordelijkheid, maar weet je ook zeker dat je Bitcoin echt van jou is. Je euro tegoeden worden overigens verzekert tot een bedrag van €100.000 zoals Banken in Nederland ook doen.

Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier dé Crypto Parel Portfolio waarvan experts een grote stijging verwachten! Wil je liever zelf leren over het handelen? Volg dan de opleiding tot crypto EXPERT!

Bitwala rente

Erg interessant aan Bitwala is de rente die ze je bieden over je Bitcoin. Deze is aanzienlijk hoger dan bij ‘normale’ banken over euro saldo. Gemiddeld ligt deze rente op ongeveer 3,95% per jaar. Helemaal wanneer je net begint met Bitcoin kan het geen kwaad om wat extra BTC te ontvangen. Je rente wordt iedere week automatisch overgemaakt in je wallet.

Debit card

Zoals bij iedere bank kun je ook bij Bitwala een debit card aanvragen. Hiermee kun je in veel winkels betalen en dit maakt het mogelijk om daadwerkelijk op Bitcoin te leven.

Je Bitcoin / Ethereum wallet staat direct in verbinding met je euro saldo via de applicatie en je kunt daarom gemakkelijk switchen tussen valuta. Het is een mastercard en daardoor is het praktisch overal ter wereld te gebruiken.

Het openen van een rekening

Het openen van een rekening gaat niet zo gemakkelijk als het openen van een exchange account. Dit komt doordat Bitwala een echte banklicentie heeft en daarom moet voldoen aan de strengste eisen. Hiermee weet je zeker dat je te maken hebt met een legitieme partij!

Wel is het aantrekkelijk om een account op Bitwala aan te maken als je nog niet zeker weet of je het gaat gebruiken. Je krijgt namelijk na de volledige verificatie een bonus van €30 wanneer je je aanmeldt via onderstaande link en het proces doorloopt.

Claim €15 en registreer bij Bitwala

Het proces is redelijk straight forward. Allereerst voer je je gegevens in op de website of applicatie. Ten tweede moet je een document verifiëren via een video call, dit kun je direct regelen en gaat redelijk snel. Zorg dat je hiervoor je legitimatie en een document als een bankafschrift bij de hand hebt.

Tot slot maak je na je registratie je wallet aan en noteer je je recovery seed. Binnen 15 dagen staat je bonus op je bankrekening en kun je deze uit laten betalen. Dit alles kun je binnen 30 minuten regelen.

Bitwala review

Bitwala is een veelbelovende bank, helemaal wanneer we kijken naar de houding van ‘normale’ banken ten opzichte van cryptocurrency. Veel mensen geloven dat Bitcoin de toekomst is en hier hoort een degelijke bank bij. Bitwala heeft zeker de potentie om in deze behoefte te voorzien. Met name de rente en de positieve houden tegenover Bitcoin maakt Bitwala een interessante partij!

Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

Iedere zondag een overzicht ontvangen?

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte!

Wat is Bitwala? De eerste crypto bankrekening | Review (1)

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.

Gerelateerd

Wat is Bitwala? De eerste crypto bankrekening | Review (2)

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.

View all posts by Kaj

Wat is Bitwala? De eerste crypto bankrekening | Review (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arielle Torp

Last Updated:

Views: 5628

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arielle Torp

Birthday: 1997-09-20

Address: 87313 Erdman Vista, North Dustinborough, WA 37563

Phone: +97216742823598

Job: Central Technology Officer

Hobby: Taekwondo, Macrame, Foreign language learning, Kite flying, Cooking, Skiing, Computer programming

Introduction: My name is Arielle Torp, I am a comfortable, kind, zealous, lovely, jolly, colorful, adventurous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.