Tips voor een budget reis naar West-Canada - Doe-het-zelf reizen (2024)

Een vakantie naar Canada wordt vaak als duur gezien. Het prijsniveau in Canada ligt dan ook vrij hoog en hotelovernachtingen, restaurants en excursies zijn vaak ook flink geprijsd. Maar reizen naar Canada kan ook heel goed op een wat lager budget! Ben je benieuwd hoe je een budget reis naar West-Canada samenstelt? Lees dan in dit artikel hoe wij het hebben aangepakt en stel je goedkope reis naar het wilde westen van Canada samen. Je kunt het namelijk makkelijk zelf!

Wij bezochten het westen van Canada in 3,5 week in september. Een goede periode, omdat het net buiten het hoogseizoen is, het weer nog aangenaam is en er nog kans is op het spotten van wildlife, zoals walvissen en beren. Op de route van Vancouver naar Calgary vind je de meest adembenemende natuurgebieden. Het grote voordeel van reizen naar dit gebied van Canada is dat je voornamelijk in de natuur zult zijn en dus weinig andere kosten hebt, zoals entreegelden. Ook zonder een dure excursie te doen kun je genieten van Canada: je bepaalt hier zelf hoeveel je uitgeeft! De parken in Canada zijn vrij toegankelijk zolang je een Discovery Pass hebt. Deze pas koop je via deze link en kost je slechts zo’n 45 euro (67 dollar). Je hebt dan toegang tot bijna alle bezienswaardige nationale parken van Canada. En dat is waar je voor komt, toch?

Benieuwd welke voorbereidingen nog meer handig zijn om van te voren te treffen? Lees hoe je zelf een reis naar Canada samenstelt!

De belangrijkste dingen die je moet regelen voor een vakantie naar Canada zetten we hier op een rijtje.

  • vliegticket
  • vervoer ter plaatse (huurauto/camper)
  • accommodaties
  • een reisroute

Natuurlijk heb je ook een paspoort en creditcard nodig om naar Canada op reis te gaan. Daarnaast heb je geen visum nodig, maar een eTA. Deze regel je snel via deze link bij iVisa en kost nog geen 18 euro. Oh, en vergeet de Discovery Pass niet! Bezoek je Vancouver Island? Leg dan ook van tevoren vast je ferry vast en ook een walvistocht, mocht je die willen gaan doen. Deze kunnen beide vol zitten als je dit uitstelt tot het laatste moment.

Als je op een laag budget naar Canada wilt, is het slim om goed te zoeken naar goedkope vliegtickets. Wij zijn zelf gek op skyscanner. Via deze vergelijkingssite kun je eenvoudig zoeken op goedkope vluchten vanuit alle luchthavens in Nederland, België en Duitsland naar de luchthavens van Canada. Tijdens onze eigen budget reis naar West Canada kozen wij ervoor heen te vliegen op Vancouver en terug vanaf Calgary. Op deze manier hoefden wij maar één kant op te reizen en maakten we dus geen dubbele kilometers. Via skyscanner hadden wij deze vliegtickets al voor slechts 560 euro retour met Lufthansa en Air Canada. Zoek dus goed naar vliegtickets voordat je een veel te dure aanschaft – vliegen hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn! Een goed geprijsd vliegticket is de start van je budget reis naar West-Canada.

Tips voor een budget reis naar West-Canada - Doe-het-zelf reizen (1)

Wil je je budget reis naar West-Canada écht goedkoop maken, dan kies je voor het openbaar vervoer. Met maatschappijen als Greyhound of Trailways kom je bij de grote steden, maar ook op kleinere plaatsjes in de natuur. Voor minder dan 70 euro reis je al van Calgary naar Vancouver. De bussen zijn vrij comfortabel en schoon, maar wil je écht genieten van je reis naar Canada, raden wij je toch echt aan een huurauto of camper te nemen. Op deze manier geniet je ultiem van de vrijheid van het land, zonder afhankelijk te zijn van ov-tijden. En zeg nou zelf, die Icefields Parkway wil je toch zélf berijden! Wij kozen zelf voor een huurauto, waarvoor wij zo’n 350 euro per persoon betaalden. Tip: bij Sunnycars betaal je géén one-way kosten bij de route Vancouver-Calgary!

Camperhuur in Canada is over het algemeen vrij duur en je moet alsnog betalen voor de kampeerplaatsen. Wil je toch écht graag met de camper door Canada reizen? Kies dan voor een wegbrengcamper. Verhuurbedrijven zoeken vaak manieren om hun campers van de ene naar de andere plek te krijgen, waardoor ze deze met fikse kortingen aanbieden. Je bent vaak wel afhankelijk van specifieke tijden. Bovendien vinden deze wegbrengacties voornamelijk voor en na het hoofdseizoen plaats, dus in het voor- en najaar.

Wat zijn nou de mooiste plekken van West-Canada? Ontdek ze hier.

Kies je voor een huurauto, dan zul je toch je accommodaties moeten reserveren om te overnachten. Wij kozen zelf om gebruik te maken van booking.com en airbnb bij onze budget reis West-Canada. Omdat hotelprijzen in de grote steden vrij hoog liggen, hadden we in Vancouver en Calgary gekozen om in airbnb’s te verblijven. Dit zijn goede opties om je eigen appartementje te hebben midden in de stad, voor een relatief lage prijs. Een ander voordeel is dat je vaak je eigen keuken hebt, waardoor je niet elke avond uit eten hoeft – dat bespaart kosten!

Liggen de prijzen van hotels toch wat te hoog naar je zin? Kies er dan voor wat buiten de stad of iets verder van de bezienswaardigheid af te verblijven. Je hebt immers toch je eigen auto en kunt heel eenvoudig van a naar b komen. Dit kan significant verschillen met accommodaties die dicht bij een bezienswaardigheid liggen.

En dan onze reisroute. We reisden van Vancouver naar Calgary en pikten ook het bijzondere Vancouver Island mee. We deden er 3,5 week over en dat was voor ons tijd genoeg om alle indrukken goed in ons op te nemen.

Lees hier uitgebreid hoe dezeultieme reisroute West-Canada eruitzag!

Tips voor een budget reis naar West-Canada - Doe-het-zelf reizen (2)

Hoe wij hebben bespaard op onze reis naar Canada? Door een goed geprijsd vliegticket met 2 bestemmingen (heen op Vancouver, terug vanaf Calgary) aan te schaffen, een eenvoudige one-way huurauto te nemen bij Sunnycars en goedkope accommodaties hebben gereserveerd via booking.com en airbnb. Dat laatste is een kwestie van goed zoeken. Zou je graag willen weten in welke accommodaties wij precies hebben verbleven? Neem dan contact op via info@doehetzelfreizen.nl.

Tips voor een budget reis naar West-Canada - Doe-het-zelf reizen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 6462

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.