Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (2024)

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal?

Je hebt er vast wel eens van gehoord dat je jouw risico moet spreiden en niet alles op één cryptocoin moet zetten. En dan zeker niet als het nog geen gevestigde naam is zoals bijvoorbeeld Ethereum of Bitcoin.

Goed portfoliomanagement houdt ook in dat je jouw risico spreidt en dat je meerdere coins hebt. Als het dan met één even tegen zit, gaat het met de ander misschien wat beter. Zo houdt je onder aan de streep meer over dan wanneer je maar één coin hebt en die stort in.

Als je wilt weten hoeveel je moet inzetten op de coins die je koopt en hoe je dit precies moet inrichten, is het artikel over risicomanagement zeker interessant voor je.

Wat lees je in dit artikel?

Krijg toegang tot het crypto portfolio plan als je een gratis account aanmaakt bij crypto community!

Coins in jouw portfolio

Terug naar hoeveel cryptomunten optimaal is om te hebben.

HODL

Hoeveel coins optimaal is in jouw portfolio is mede afhankelijk van jouw strategie. Koop je coins die je interessant vindt en hou je die vast tot in de eeuwigheid? Dan maakt het niet zoveel uit hoeveel coins je hebt.

Wat je doet, is het spreiden van jouw risico over meerdere coins én je hoopt dat de nieuwste coins die op de markt komen, een nieuwe hype worden. Zodat je die (hopelijk) met veel winst weer kunt verkopen. Hoe lang dat duurt, is minder van belang.

Na aanschaf van de coins kun je bijvoorbeeld een verkoopsignaal instellen, dat ze bij 20% winst weer op de markt verkocht worden. Zo hou je geld beschikbaar om te investeren in andere coins. Die 20% kun je uiteraard ook op 5% of 50% zetten. Net hoe actief jij bezig wilt zijn met jouw portfolio.

DCA

Als jij gebruik maakt van de Dollar Cost Averaging (DCA) strategie is het niet zo handig om veel coins in jouw portfolio te hebben. Het is optimaler om dit te beperken tot een stuk of vijf. Bij DCA investeer je elke maand een bedrag in de cryptocoins van jouw keuze.

Het maakt niet uit wat de waarde op dat moment is, je gaat er vanuit dat de waarde met verloop van tijd stijgt. Doordat jij dan weer wat meer betaalt en dan weer wat minder, heb je uiteindelijk een gemiddelde inkoopprijs waar de fluctuatie uit is gemiddeld.

Een gemiddelde van drie tot vijf coins in portefeuille is bij deze strategie handig. Stel je wil elke maand €150 investeren in crypto: dan is dat bij vijf coins €30 per maand per coin en bij drie coins €50 per coin per maand.

Ook kun je er voor kiezen om bij het investeren van € 150 per maand, de helft in Bitcoin te steken en de overige euro’s te verdelen over de andere coins.

Krijg toegang tot het crypto portfolio plan als je een gratis account aanmaakt bij crypto community!

Welke coins moet ik in mijn portefeuille hebben?

De keuze voor de coins baseer je op jouw eigen onderzoek. Welke coins hebben naar jouw mening de potentie om te groeien? Hoe wil je jouw portfolio inrichten, wil je alleen gevestigde namen zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Avelanche (AVAX) of wil je ook instappen in kleine crypto parels, waar je een hoge verwachting van hebt op de langere termijn? Die coins kun je vinden in dit rapport en prima gebruiken om jouw portfolio compleet te maken.

Daarnaast is het handig om coins te kiezen die een ander belang hebben. Je kunt kiezen voor vijf coins die zich richten op het versimpelen van betalingsverkeer, echter heb je dan grote kans dat deze coins met elkaar concurreren en dat de marktbeweging in de koers ongeveer gelijk is.

Verstandiger is het dan om één coin te kiezen die zich richt op het versimpelen van betalingsverkeer, een coin die zich richt op beveiliging en daarnaast coins die zich weer op wat anders richten. Je kunt hier kiezen waar jij je goed bij voelt en waar jij vertrouwen in hebt.

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (2)

Wil je jouw portfolio in een app tracken? Check dit artikel!

Bij crypto kun je van de ene op de andere dag rijk zijn. Of arm. Doordat crypto niet gereguleerd wordt, zijn de koers schommelingen hoger dan bij de aandelenbeurs. En daar moet je wel tegen kunnen. Investeren in crypto doe je daarom ook niet voor de korte termijn.

Uiteraard, natuurlijk is het fijn als je vroegtijdig geïnvesteerd hebt in de nieuwe Shiba Inu en op tijd verkoopt. Maar beter kun je kijken naar de lange(re) termijn, van drie tot vijf jaar.

Op coinmarketcap kun je kijken wat de koers van crypto de afgelopen jaren gedaan heeft. Kijk bijvoorbeeld eens naar een coin die je in jouw portfolio wilt hebben. Wat heeft die in deze periode gedaan, in harde euro’s / dollars maar ook in procenten? Grote kans dat dit een mooie stijging geweest is!

Wil je meer weten over hoe je jouw portfolio kunt indelen?

Bij Crypto Community krijg jij een persoonlijk en op maat gemaakt crypto plan en tools die je helpen om jouw portfolio optimaal in te richten en te beheren. Je krijgt persoonlijke coaching en begeleiding om zoveel mogelijk uit jouw crypto investering te halen.

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (3)

Daarnaast krijg je ook toegang tot de community, waar andere cryptoliefhebbers tips & tricks uitwisselen om elkaar te helpen naar een zo goed mogelijk resultaat. Bij het aanmaken van een gratis account krijg jij al toegang tot de Crypto Portfolio Tracker, een heel handig hulpmiddel bij het beheren van jouw portfolio!

Bij Crypto Community zijn er drie opties: je kiest voor een gratis account, een account met een fee per maand (en ontzettend veel extra voordelen ten aanzien van het gratis account!) of je gaat all-in en kiest een jaarabonnement met 10% extra korting en een persoonlijk consult.

Check hier het gratis account!

Krijg toegang tot het crypto portfolio plan als je een gratis account aanmaakt bij crypto community!

Home » Blog » Hoeveel coins in je portfolio is optimaal?

Crypto kennis

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (5)

De drie beste tips voor beginners

Als je gaat handelen in cryptocurrency krijg je ontzettend veel info op je af. In dit artikel lees je tips om direct mee aan de slag te gaan!

Lees verder »

02/03/2023

Geld verdienen

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (7)

Trading Navigator: verdien succesvol geld op de beurs

Geld verdienen met crypto is zilver: het risico spreiden en meerdere manieren inzetten is goud. Wil jij handelen op de AEX maar geen idee waar te starten?

Lees verder »

04/02/2022

Crypto exchange

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (9)

Bitvavo: het Nederlandstalige crypto platform

Eén van de meest bekende exchanges in Nederland is Bitvavo: lees in dit artikel hoe je hier snel en makkelijk kunt handelen!

Lees verder »

20/12/2022

PrevPreviousCrypto parels rapport 2022

NextGratis NFT trainingNext

Deze website biedt op geen enkele wijze financieel advies. Wij zijn geen financieel adviseurs. Doe altijd zelf onderzoek naar projecten en investeringsmogelijkheden die je interessant vindt. Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de investeringen die je doet. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Deze website bevat affiliate links.

Hoeveel coins in je portfolio is optimaal? - Cryptocursus-info.nl (2024)

FAQs

Hoeveel munten moeten er in uw cryptoportfolio zitten? ›

Dit betekent dat de investeerders kleine tokens kiezen die op de markt kunnen exploderen en enorme winsten kunnen opleveren. De portefeuille moet maximaal tussen de 25 en 50 tokens bevatten, en de manier waarop u de altcoins kiest, maakt het verschil. Dezelfde regel is van toepassing op het investeren in een klein startend bedrijf.

Moet u uw cryptoportfolio diversifiëren? ›

Dus ook al zijn digitale activa een innovatie, er zijn nog steeds enkele regels die ook in de cryptowereld kunnen worden toegepast, en een daarvan is portefeuillediversificatie. Dit is vrij eenvoudig te begrijpen: als u de risico's wilt verminderen en uw beleggingen wilt beschermen, moet u niet al uw eieren in één mandje leggen .

Hoe bouw ik mijn cryptoportfolio op? ›

Om een ​​cryptoportfolio te starten, moet u verschillende cryptocurrencies onderzoeken, investeringsdoelen stellen, een platform kiezen om activa te kopen en op te slaan, gediversifieerde holdings kopen, de prestaties regelmatig controleren en prioriteit geven aan beveiligingsmaatregelen.

Hoeveel crypto is te veel? ›

Om te beginnen: “steek nooit meer in crypto dan u zich kunt veroorloven te verliezen”. Verschillende andere analisten suggereerden dat beleggers slechts kleine beleggingen in digitale valuta doen, waarbij ze niet meer dan 10% van hun portefeuille in deze innovatieve activa beleggen.

Hoeveel bitcoin moet ik bezitten in mijn portefeuille? ›

Hangt volledig af van uw omstandigheden

Deze omvatten risicotolerantie, beleggingsdoelstellingen en tijdshorizon. Maar hoewel er geen pasklaar antwoord bestaat, zei ook hij dat financiële experts vaak een conservatieve aanpak aanbevelen, waarbij crypto-allocaties doorgaans variëren van 1% tot 5% van de totale portefeuille .

Hoeveel geld moet je in crypto investeren? ›

Vanwege de volatiliteit zou crypto geen groot deel van uw beleggingsportefeuille moeten uitmaken. Een goede vuistregel is om niet meer dan 5% tot 10% van uw portefeuille in crypto te beleggen. De overige 90% tot 95% zou in meer bewezen beleggingen moeten zitten, zoals aandelen en onroerend goed.

Moet ik in één crypto of meerdere investeren? ›

Kernpunten. Beleggers kunnen een cryptoportefeuille diversifiëren door meer dan alleen digitale tokens te bezitten . Traditionele en alternatieve activa kunnen de diversificatie van cryptoportefeuilles ondersteunen. Het diversifiëren van uw cryptoportefeuille kan het risico en de volatiliteit verminderen.

Hoe beheer je een cryptoportfolio? ›

Dit omvat het monitoren van nieuws, technologische vooruitgang en veranderingen in de regelgeving die van invloed kunnen zijn op de cryptocurrency-markt. Bij het beheren van een cryptoportefeuille zijn de keuze van de beleggingsstrategie, het regelmatig opnieuw in evenwicht brengen en op de hoogte blijven van markttrends van cruciaal belang om door de onzekerheden van de markt te kunnen navigeren.

Waarom is het goed om beleggingen te diversifiëren en slechts 10% van uw vermogen in cryptoassets te hebben? ›

Bovendien compenseren lage correlaties met andere activa voor eigenaren van goed gediversifieerde portefeuilles het hoge risico. Zelfs een klein percentage Bitcoins in een goed gediversifieerde portefeuille kan het risico-rendementsprofiel aanzienlijk veranderen. Over het geheel genomen is het belangrijkste punt dat financiële experts virtuele activa serieus moeten nemen.

Welk cryptoportfolio? ›

Een cryptoportfolio verwijst in de financiële wereld naar een verzameling cryptocurrencies die door een individu worden aangehouden als investering binnen zijn bredere portefeuille . Het primaire doel is om de juiste crypto-activa toe te wijzen om een ​​hoger rendement te genereren. Bron: Crypto-portfolio (wallstreetmojo.com)

Waar je crypto bewaren? ›

Er zijn digitale crypto portemonnees, ook wel crypto wallets genoemd, die je kunt kopen als je crypto veilig wilt bewaren. Er zijn twee soorten cryptowallets waarin je crypto veilig kunt opslaan. Allereerst kun je een koude portemonnee gebruiken om je crypto in op te slaan. Je kunt ook een warme portemonnee gebruiken.

Hoeveel crypto moet ik in mijn portefeuille hebben? ›

De meeste financiële experts raden aan om de blootstelling aan cryptovaluta te beperken tot minder dan 5% van uw totale portefeuille . Crypto wordt beschouwd als een activaklasse met een hoog risico. Het beperken van de allocatie helpt de algehele volatiliteit en risico's te beheersen. Degenen die nieuw zijn bij het beleggen in cryptovaluta kunnen als introductie beginnen met 1% tot 2%.

Hoeveel mensen zijn rijk geworden door crypto? ›

Cryptomiljardairs: 11 personen die rijk zijn geworden door crypto.

Hoeveel crypto miljonairs? ›

Allereerst geeft het aan dat er vandaag de dag in totaal 88.200 crypto-miljonairs zijn, waarvan iets minder dan de helft (40.500 mensen) hun fortuin in bitcoin vasthoudt. Ook wordt er geschreven dat er wereldwijd op het moment 425 miljoen individuen zijn met digitale activa in het bezit.

Hoeveel munten op Bitvavo? ›

De teller van het totaal aanbod staat inmiddels op 279 verschillende coins en tokens. Vanuit Nederland heeft Bitvavo alleen Coinmerce voor zich op basis van aantallen. De semi-beurs Coinmerce biedt namelijk meer dan 360 verschillende soorten crypto aan.

Hoeveel is 1 crypto munt waard? ›

De actuele Bitcoin koers van vandaag is € 62.666,87. In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin prijs met ▼ 0,24% gedaald, dit is een waardedaling van -€ 153,49 euro. Op dit moment zijn er 19.711.050 BTC in omloop met een marktwaarde van € 1.236.256.618.655,00 euro.

Hoeveel munten op KuCoin? ›

KuCoin ondersteunt als de thuisbasis van altcoins nu meer dan 600 munten.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 6031

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.