Documentele Panama – frauda fiscala offshore – CREDIT (2024)

de admin

Documentele Panama este numele unui dosar confidențial digital format din 11,5 milioane de documente confidențiale create de Mossack Fonseca , o firmă de avocatură din Panama, care furnizează informații detaliate despre peste 214 000 de companii offshore , inclusiv identitatea acționarilor și a managerilor .

Documentele Panama – persoane implicate

Documentele Panama arată că indivizii bogați, inclusiv funcționarii publici, își ascund banii de la controlul statului. Documentele includ liderii a cinci țări – Arabia Saudită , Argentina , Emiratele Arabe Unite , Islanda și Ucraina -, dar și oficialități guvernamentale, rude și colaboratori apropiați ai diferitelor șefi de guvern din peste 40 de țări; printre care Brazilia , China , Franța , India , Malaezia , Mexic , Malta , Pakistan , Regatul Unit , Rusia , Siria , Spania .

Colecția de peste 2,6 terabiți, conținând documente de compromis datând din anii șaptezeci, a fost livrată la Süddeutsche Zeitung în august 2015 consorțiului internațional al jurnaliștilor de investigații (ICIJ în acronimul său de engleză), cu sediul în Statele Unite, bazându-se pe chat-uri și e-mailuri criptate . Dosarele au fost distribuite și analizate de circa 400 de jurnaliști de la 107 organizații de informare din peste 80 de țări. Primul raport bazat pe comunicarea documentelor a fost publicat, împreună cu 149 de documente în sine la 3 aprilie 2016 . Pe site-ul său, ICIJ a raportat, de asem*nea, că la începutul lunii mai va publica lista completă a companiilor și a persoanelor implicate.

Documentele Panama – Firma Mossack Fonseca

Mossack Fonseca este o firmă de avocatură fondată în 1977 de Jürgen Mossack și Ramón Fonseca . Activitățile sale includ încorporarea companiilor în paradisurile fiscale, administrarea companiilor offshore și servicii de management financiar. Un articol al Economistului din 2012 crede că este o companie lider în țara sa. Compania are peste 500 de angajați și peste 40 de birouri la nivel mondial. De la înființare, a efectuat operațiuni în numele a 300.000 de companii, dintre care majoritatea sunt înregistrate în Regatul Unit sau conduse de cetățeni britanici în paradisuri fiscale. Firma lucrează cu cele mai mari instituții financiare din lume, cum ar fi Deutsche Bank , HSBC , Société Générale , Credit Suisse , UBS , Commerzbank și Nordea. Înainte de publicarea lucrărilor Panama , Mossack Fonseca a fost descris de Economist ca o companie lider în gestionarea offshore special rezervate.

Mossack Fonseca a gestionat peste 300.000 de companii ajungând la cele 80.000 de companii active în 2009. În documentele Panama apar mai mult de 210.000 de companii din 21 de jurisdicții considerate paradisuri fiscale. Mai mult de jumătate din care au fost încorporate în Insulele Virgine Britanice sau Panama, Bahamas, Seychelles, Niue sau Samoa. În timpul activității sale, Mossack Fonseca a lucrat cu clienți din peste 100 de țări; majoritatea companiilor cu sediul în Insulele Virgine Britanice , Hong Kong , Elveția, Regatul Unit, Luxemburg, Cipru sau Panama. Mossack Fonseca a colaborat, de asem*nea, cu mai mult de 14.000 de bănci, firme de avocatură, companii de înmatriculare și altele pentru a găsi companii, fundații și trusturi pentru acești clienți. Peste 500 de bănci au înregistrat aproape 15.600 de companii cu Mossack Fonseca. Dexia (Luxemburg), J. Safra Sarasin, Credit Suisse și UBS au solicitat cel puțin 500 de companii offshore pentru clienții lor

Documentele Panama – continut

Fișierul este alcătuit din 11,5 milioane de documente scrise între anii 1970 și 2015 de către Mossack Fonseca. The Guardian a descris-o drept una dintre cele mai mari companii de administrare a companiilor offshore din lume. 2.6 terabiți de date includ informații despre 214.488 companii offshore. Gerard Ryle , directorul Consorțiului Internațional al Jurnaliștilor de Investigații, consideră că aceasta ar putea fi „probabil cea mai mare lovitură pentru lumea paradisurilor fiscale din cauza dimensiunii documentelor”.

Dimensiunea totla a fisierului Documentele Panama scoase din Mossak Fonseca acopera o perioadă între anii șaptezeci și 2016. Joint este alcătuită dintr-un dosar pentru fiecare companie de comoditate care conține e-mail, contacte, transcrieri și documente scanate. Fișierul conține 4 804 618 de e-mailuri, 3 047 306 de fișiere în format de bază de date, 2 154 644 de fișiere pdf, 1 117 726 de imagini, 320 166 de fișiere text și 2.242 de fișiere în alte formate (wikipedia).

Pastila de credit

Jurnalul unui bancher III

Telefon din Centrala, de la CEO-ul strain. Frate, cred ca e bolnav… il mananca acum sa ma intrebe chestii absolut aiurea. Nush ce indicator de solfabilitate (sau solvabilitate…?) voia. Plus efectul de parghie si ROA (pe asta mai mult il urla decat il pronunta normal). Am stat cateva fractiuni de secunda sa ma gandesc ce vrea de fapt. Pe urma i`am spus: Cinci! Raspunsul la toate intrebarile este Cinci!. Da`l dreaq de prost… nu ma face el pe mine din vorbe…”(cadouribancuri.ro)

Credit rapid cu buletinul o optiune de Valentine’s Day

Credit rapid pentru urgente financiare

CREDIT ONLINE URGENT 2023

Credit rapid online pentru rau platnici cu istoric negativ

Obține banii în 15 minute pe contul bancar prin soscredit

Credit online rapid cu dobanda zero

Imprumuturi rapide online nebancare fara loc de munca

Imprumut rapid nebancar instant cu dobanda zero

Credit cu istoric negativ la Biroul de Credit

Dobanda zero 30 de zile- credit fara garantii

Find this content useful? Share it with your friends!

Similare

Documentele Panama – frauda fiscala offshore  – CREDIT (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 6214

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.