Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen - FasterCapital (2024)

Inhoudsopgave

1. Het belang van creditcards begrijpen

2. Uw opties verkennen

3. De juiste creditcard kiezen voor uw behoeften

4. Stapsgewijze handleiding

5. Wat u moet weten

6. Een goede kredietscore opbouwen en behouden

7. Tips en beste praktijken

8. Het maximaliseren van creditcardbeloningen en -voordelen

9. Uzelf beschermen tegen fraude

1. Het belang van creditcards begrijpen

Creditcards zijn een van de meest gebruikelijke en handige manieren om voor goederen en diensten in de moderne wereld te betalen. Ze bieden een aantal voordelen, zoals gemak, veiligheid, beloningen en kredietopbouw. Ze brengen echter ook enkele risico's en verantwoordelijkheden met zich mee, zoals vergoedingen, rente, fraude en schulden. In dit gedeelte onderzoeken we het belang van creditcards vanuit verschillende perspectieven, zoals consumenten, handelaars, banken en de samenleving. We zullen ook enkele tips en best practices geven over hoe u creditcards verstandig en verantwoord kunt gebruiken.

Enkele redenen waarom creditcards belangrijk zijn, zijn:

1. Gemak: met creditcards kunt u dingen betalen zonder contant geld of cheques bij u te hebben, wat omslachtig, onveilig of niet beschikbaar kan zijn. U kunt ook creditcards gebruiken om online, telefonisch of in het buitenland te winkelen, waar andere betaalmethoden mogelijk niet worden geaccepteerd. Met creditcards kunt u nu ook aankopen doen en later betalen, wat handig kan zijn in geval van nood of cashflowproblemen.

2. Beveiliging: Creditcards bieden meer bescherming dan contant geld of debetkaarten in geval van verlies, diefstal of fraude. Als uw creditcard verloren of gestolen is, kunt u dit melden bij uw uitgever en een vervangende kaart krijgen of een terugbetaling voor eventuele ongeautoriseerde kosten. Volgens de fair Credit Billing act bent u ook niet aansprakelijk voor meer dan $ 50 aan frauduleuze afschrijvingen op uw creditcard. Aan de andere kant, als u contant geld of uw bankpas verliest, kunt u uw geld mogelijk niet terugkrijgen of ongeautoriseerde transacties tegenhouden.

3. Beloningen: Creditcards worden vaak geleverd met verschillende beloningsprogramma's, zoals geld terug, punten, mijlen of kortingen. Met deze beloningen kunt u geld besparen of gratis of met korting goederen en diensten ontvangen. U kunt bijvoorbeeld uw geld terug gebruiken om uw saldo af te betalen, uw punten gebruiken om cadeaubonnen of merchandise in te wisselen, uw mijlen gebruiken om vluchten of hotels te boeken, of uw kortingen gebruiken om bij uw favoriete winkels te winkelen. U moet echter oppassen dat u niet te veel geld uitgeeft of een saldo achterlaat alleen maar om beloningen te verdienen, omdat dit opweegt tegen de voordelen.

4. Kredietopbouw: Creditcards kunnen u helpen uw kredietgeschiedenis en -score op te bouwen of te verbeteren, wat belangrijke factoren zijn voor uw financiële gezondheid en toekomst. Uw kredietgeschiedenis is een overzicht van hoe u in het verleden krediet hebt gebruikt, zoals hoeveel u verschuldigd bent, hoe vaak u betaalt en hoe lang u krediet heeft gehad. Uw kredietscore is een numerieke weergave van uw kredietwaardigheid, gebaseerd op uw kredietgeschiedenis en andere factoren. Als u een goede kredietgeschiedenis en -score heeft, kunt u in aanmerking komen voor betere rentetarieven, leningen, hypotheken, verzekeringen en andere financiële producten en diensten. Om uw krediet op te bouwen of te verbeteren, moet u uw creditcard regelmatig gebruiken, uw rekeningen op tijd en volledig betalen en uw kredietgebruik laag houden (de verhouding tussen uw saldo en uw kredietlimiet).

5. Maatschappij: Creditcards hebben ook een bredere impact op de samenleving, omdat ze economische activiteit, innovatie en inclusiviteit faciliteren. Met creditcards kunnen consumenten meer goederen en diensten kopen, waardoor de vraag en de productie worden gestimuleerd en banen en inkomen worden gecreëerd. Creditcards bevorderen ook innovatie, omdat ze nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk maken, zoals e-commerce, abonnementsdiensten en peer-to-peer-platforms. Creditcards bevorderen ook de financiële inclusie, omdat ze toegang bieden tot krediet- en bankdiensten aan mensen die misschien geen andere opties hebben, zoals de bevolking zonder bankieren, onderbanken of met lage inkomens.

Zoals u ziet zijn creditcards om vele redenen belangrijk, maar vereisen ze ook een zorgvuldig en verantwoord gebruik. In de volgende paragrafen bespreken we hoe u een creditcard kunt krijgen, hoe u deze verstandig kunt gebruiken en hoe u veelvoorkomende valkuilen en problemen kunt vermijden. Blijf kijken!

Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen - FasterCapital (1)

Het belang van creditcards begrijpen - Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen

2. Uw opties verkennen

Creditcards zijn niet allemaal hetzelfde. Er zijn verschillende soorten creditcards die verschillende functies, voordelen en kosten bieden. Afhankelijk van uw behoeften, voorkeuren en financiële situatie, vindt u sommige soorten creditcards mogelijk geschikter dan andere. In dit gedeelte onderzoeken we de belangrijkste soorten creditcards en wat ze u kunnen bieden. We zullen ook enkele voor- en nadelen van elk type bespreken, evenals enkele voorbeelden van populaire creditcards in elke categorie.

De belangrijkste soorten creditcards zijn:

1. Standaard creditcards: dit zijn de meest voorkomende en basistypen creditcards. Hiermee kunt u tot een bepaalde limiet geld lenen en dit in de loop van de tijd met rente terugbetalen. Standaard creditcards hebben meestal een vaste of variabele rente, een jaarlijkse vergoeding en een uitstelperiode. Een respijtperiode is de tijd tussen het einde van een factureringscyclus en de vervaldatum van uw betaling. Als u het saldo volledig op de vervaldatum betaalt, wordt er geen rente in rekening gebracht. Standaard creditcards zijn goed voor dagelijkse aankopen en het opbouwen van kredietgeschiedenis. Enkele voorbeelden van standaard creditcards zijn de Chase Freedom Unlimited, de Capital One Quicksilver en de Citi Double Cash.

2. Beloningscreditcards: dit zijn creditcards die u beloningen bieden voor het gebruik ervan. Beloningen kunnen de vorm hebben van geld terug, punten, mijlen of andere voordelen. Rewards-creditcards hebben doorgaans hogere rentetarieven en jaarlijkse kosten dan standaardcreditcards, maar ze kunnen ook meer waarde bieden als u ze verstandig gebruikt. Rewards-creditcards zijn goed voor mensen die veel uitgeven aan bepaalde categorieën, vaak reizen of geld willen besparen op specifieke aankopen. Enkele voorbeelden van beloningscreditcards zijn de american Express blue Cash Preferred, de Chase Sapphire Preferred en de Discover it Miles.

3. Creditcards voor saldooverdracht: dit zijn creditcards waarmee u uw bestaande schuld van andere creditcards kunt overboeken naar een nieuwe met een lagere of nulrente. Bij creditcards voor saldooverdracht worden doorgaans kosten voor saldooverdracht in rekening gebracht. Dit is een percentage van het bedrag dat u overboekt. Ze hebben ook een actieperiode, de periode waarin u geen rente in rekening wordt gebracht over uw overgedragen saldo. Creditcards voor saldooverdracht zijn goed voor mensen die hun schulden sneller willen afbetalen en geld willen besparen op rente. Enkele voorbeelden van creditcards voor saldooverdracht zijn de Bank of America Cash Rewards, de Citi Simplicity en de Wells Fargo Platinum.

4. Beveiligde creditcards: dit zijn creditcards waarvoor u een borgsom moet doen voordat u ze kunt gebruiken. De borg fungeert als onderpand en bepaalt uw kredietlimiet. Beveiligde creditcards hebben meestal lage of geen jaarlijkse kosten, maar ze hebben ook hoge rentetarieven en beperkte beloningen. Beveiligde creditcards zijn goed voor mensen met een slechte kredietwaardigheid of geen kredietgeschiedenis en die hun kredietscore willen verbeteren. Enkele voorbeelden van beveiligde creditcards zijn de Discover it Secured, de Capital One Secured Mastercard en de Citi Secured Mastercard.

5. Studentencreditcards: dit zijn creditcards die zijn ontworpen voor studenten. Studentencreditcards hebben meestal lage of geen jaarlijkse kosten, lage rentetarieven en genereuze beloningen. Ze bieden ook functies zoals gratis monitoring van de kredietscore, financiële educatie en bescherming tegen fraude. Studentencreditcards zijn goed voor studenten die hun kredietgeschiedenis willen opbouwen en opbouwen terwijl ze van een aantal voordelen genieten. Enkele voorbeelden van studentencreditcards zijn de Discover it Student Cash Back, de Bank of America Cash Rewards for Students en de Chase Freedom Student.

Dit zijn de belangrijkste soorten creditcards waaruit u kunt kiezen. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus u moet ze zorgvuldig vergelijken en degene vinden die het beste bij uw behoeften en doelen past. Vergeet niet dat creditcards een krachtig financieel instrument zijn, maar dat ze ook verantwoordelijkheden met zich meebrengen. U moet uw creditcard altijd op verantwoorde wijze gebruiken, uw rekeningen op tijd betalen en voorkomen dat u te veel geld uitgeeft. Door dit te doen, kunt u genieten van de voordelen van creditcards en de valkuilen vermijden.

Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen - FasterCapital (2)

Uw opties verkennen - Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen

3. De juiste creditcard kiezen voor uw behoeften

Het kiezen van de juiste creditcard voor uw behoeften is een belangrijke beslissing die een grote impact kan hebben op uw financiële welzijn. Het is van cruciaal belang om verschillende factoren en perspectieven te overwegen voordat u een keuze maakt. Hier zullen we verschillende inzichten verkennen om u te helpen dit proces effectief te navigeren.

1. Beoordeel uw bestedingspatroon: Het begrijpen van uw bestedingspatronen is de sleutel tot het selecteren van de juiste creditcard. Bedenk of u vaak aankopen doet of dat u specifieke categorieën heeft waarin u meer uitgeeft.

2. Beloningen en voordelen: Veel creditcards bieden beloningsprogramma's die aanzienlijke waarde kunnen bieden. Zoek naar kaarten die aansluiten bij uw voorkeuren, zoals cashback, reisbeloningen of punten voor specifieke verkopers. Voorbeelden zijn onder meer het verdienen van cashback op boodschappen of het verzamelen van airline miles voor frequente reizigers.

3. Rentetarieven en kosten: Het is essentieel om de rentetarieven en kosten van verschillende creditcards te vergelijken. Lage rentetarieven kunnen u geld besparen als u een saldo heeft, terwijl lage of geen jaarlijkse kosten kunnen helpen de kosten te verlagen.

4. Kredietlimiet en kredietscore: Denk na over uw kredietlimietvereisten en hoe deze aansluiten bij uw financiële behoeften. Houd er bovendien rekening mee dat voor sommige creditcards mogelijk een bepaalde kredietscore vereist is voor goedkeuring.

5. Introductieaanbiedingen: Sommige creditcards bieden introductieaanbiedingen, zoals 0% APR voor een specifieke periode of bonusbeloningen. Deze kunnen voordelig zijn als u van plan bent een grote aankoop te doen of saldi van andere kaarten over te dragen.

6. Extra functies: Bepaalde creditcards bieden extra functies, zoals aankoopbescherming, verlengde garanties of reisverzekeringen. Evalueer deze functies op basis van uw specifieke behoeften en voorkeuren.

7. Klantenservice en ondersteuning: Het is belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de klantenservice van de creditcardmaatschappij. Zoek naar recensies en feedback van bestaande klanten om hun tevredenheidsniveau te peilen.

Vergeet niet dat het kiezen van de juiste creditcard een persoonlijke beslissing is die afhangt van uw unieke omstandigheden. Door deze inzichten in overweging te nemen en gedegen onderzoek te doen, kunt u een weloverwogen keuze maken die aansluit bij uw financiële doelen en levensstijl.

Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen - FasterCapital (3)

De juiste creditcard kiezen voor uw behoeften - Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen

4. Stapsgewijze handleiding

Een creditcard is een handige en flexibele manier om voor goederen en diensten te betalen, zowel online als offline. Hiermee kunt u tot een bepaald limiet geld lenen bij een bank of financiële instelling en dit later met rente terugbetalen. Het verkrijgen van een creditcard is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. U moet aan bepaalde deelnamecriteria voldoen, verschillende opties vergelijken en een aanvraag indienen met de vereiste documenten. In dit gedeelte begeleiden we u bij de stappen voor het aanvragen van een creditcard en geven we u enkele tips over hoe u de beste kaart voor uw behoeften kunt kiezen.

1. Controleer uw kredietscore en rapporteer. Uw kredietscore is een numerieke weergave van uw kredietwaardigheid, gebaseerd op uw vroegere en huidige kredietgedrag. Het varieert van 300 tot 850, waarbij hogere scores wijzen op een betere kredietwaardigheid. Uw kredietrapport is een gedetailleerd overzicht van uw kredietgeschiedenis, inclusief uw betalingsgeschiedenis, kredietgebruik, kredietmix en vragen. U kunt één keer per jaar een gratis exemplaar van uw kredietrapport krijgen van elk van de drie grote kredietbureaus (Equifax, Experian en TransUnion) op www.annualcreditreport.com. U kunt uw kredietscore ook gratis controleren op verschillende websites en apps, zoals Credit Karma, Credit Sesame of WalletHub. Door uw kredietscore en rapport te controleren, krijgt u inzicht in uw kredietsituatie en kunt u eventuele fouten of problemen identificeren die uw kansen op goedkeuring voor een creditcard kunnen beïnvloeden.

2. Vergelijk verschillende creditcardopties. Er zijn veel soorten creditcards op de markt, elk met zijn eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Enkele veel voorkomende typen zijn:

- Rewards-creditcards: deze kaarten bieden beloningen zoals geld terug, punten of mijlen voor elke dollar die u uitgeeft aan in aanmerking komende aankopen. U kunt uw beloningen inwisselen voor verschillende dingen, zoals afschrifttegoeden, cadeaubonnen, reizen of merchandise. Rewards-creditcards hebben doorgaans hogere rentetarieven en jaarlijkse kosten dan andere kaarten, dus u moet ervoor zorgen dat de waarde van de beloningen groter is dan de kosten van de kaart.

- Creditcards voor saldooverdracht: met deze kaarten kunt u uw bestaande creditcardschulden overdragen naar een nieuwe kaart met een lagere of nulrente voor een beperkte periode, meestal 6 tot 18 maanden. Hierdoor kunt u geld besparen op de rente en uw schulden sneller afbetalen. Creditcards voor saldooverdracht brengen echter vaak kosten in rekening voor de overdracht, meestal 3% tot 5% van het overgemaakte bedrag. Ze hebben ook de neiging om hogere rentetarieven en kosten te hanteren nadat de introductieperiode is afgelopen, dus u moet uw saldo vóór die tijd afbetalen of overstappen naar een andere kaart.

- Beveiligde creditcards: voor deze kaarten moet u een borgsom betalen, doorgaans gelijk aan uw kredietlimiet, aan de kaartuitgever. Dit deposito fungeert als onderpand en vermindert het risico voor de kredietverstrekker. Beveiligde creditcards zijn ontworpen voor mensen met een slechte kredietwaardigheid of geen kredietgeschiedenis en die hun kredietwaardigheid willen opbouwen of verbeteren. Ze hebben meestal lage kredietlimieten, hoge rentetarieven en jaarlijkse kosten, maar ze rapporteren aan de kredietbureaus en kunnen u helpen in de loop van de tijd een positieve kredietgeschiedenis op te bouwen.

- Studentencreditcards: deze kaarten zijn speciaal ontworpen voor studenten die hun krediet willen opbouwen. Ze hebben meestal lage kredietlimieten, geen jaarlijkse kosten en enkele beloningen of extraatjes voor studenten, zoals geld terug voor studieboeken, eten of entertainment. Ze bieden ook hulpmiddelen en hulpmiddelen om studenten te helpen meer te leren over krediet en hun financiën te beheren. Studentencreditcards komen gemakkelijker in aanmerking dan andere kaarten, maar vereisen nog steeds dat je een bron van inkomsten hebt en een medeondertekenaar als je jonger bent dan 21 jaar.

- Winkelcreditcards: deze kaarten worden uitgegeven door detailhandelaren en kunnen alleen in hun winkels of websites worden gebruikt. Ze bieden vaak kortingen, kortingsbonnen of beloningen voor trouwe klanten, evenals speciale financieringsopties voor grote aankopen. Winkelcreditcards zijn meestal gemakkelijk te verkrijgen, zelfs met een slechte kredietwaardigheid, maar ze hebben hoge rentetarieven, lage kredietlimieten en beperkte bruikbaarheid. Ze kunnen ook uw kredietscore schaden als u er te veel heeft of als u te veel van uw beschikbare krediet gebruikt.

Wanneer u verschillende creditcardopties vergelijkt, moet u rekening houden met de volgende factoren:

- Rentetarief: dit is het jaarlijkse rentepercentage (JKP) dat de kaartuitgever u in rekening brengt voor het saldo op uw kaart. Het kan variëren afhankelijk van uw kredietscore, het type kaart en de marktomstandigheden. U moet op zoek gaan naar een kaart met een lage rente, vooral als u van plan bent om van maand tot maand een saldo bij te houden. U moet ook op de hoogte zijn van de verschillende soorten rentetarieven, zoals APR voor aankoop, APR voor saldooverdracht, apr voor contante voorschotten en APR voor boetes, en hoe deze van toepassing zijn op uw kaartgebruik.

- Kosten: dit zijn de kosten die de kaartuitgever in rekening brengt voor verschillende diensten of transacties, zoals jaarlijkse kosten, kosten voor saldooverdracht, kosten voor contante voorschotten, kosten voor buitenlandse transacties, kosten voor late betaling, limiet vergoeding, en geretourneerde betalingskosten. U moet op zoek gaan naar een kaart met lage of geen kosten, of in ieder geval de kosten vermijden die u waarschijnlijk zult moeten betalen. U moet ook de kleine lettertjes lezen en de voorwaarden van de kaart begrijpen, zoals de respijtperiode, de minimale betaling, de vervaldatum en de betalingscyclus, om verrassingen of boetes te voorkomen.

- Kredietlimiet: dit is het maximale geldbedrag dat u op een bepaald moment met uw kaart kunt lenen. Het kan variëren, afhankelijk van uw kredietscore, inkomen en het type kaart. U moet op zoek gaan naar een kaart met een hoge kredietlimiet, omdat deze u meer flexibiliteit en koopkracht kan geven. U moet er echter ook voor oppassen dat u niet te veel geld uitgeeft of het maximale uit uw kaart haalt, omdat dit uw kredietscore kan schaden en kosten of rentekosten met zich mee kan brengen.

- Beloningen en voordelen: dit zijn de prikkels die de kaartuitgever u biedt voor het gebruik van uw kaart, zoals geld terug, punten, mijlen, kortingen, coupons, freebies, verzekeringen, bescherming of toegang tot exclusieve evenementen of diensten. U moet op zoek gaan naar een kaart die past bij uw bestedingspatroon en voorkeuren, en die beloningen en voordelen biedt waar u gebruik van kunt maken. U moet echter ook de waarde van de beloningen en voordelen afwegen tegen de kosten van de kaart, zoals rentetarieven en kosten, en ervoor zorgen dat ze de moeite waard zijn.

3. Kies de beste creditcard voor jou. Nadat u verschillende creditcardopties met elkaar heeft vergeleken, moet u uw keuzes beperken en degene kiezen die het beste bij uw behoeften en doelen past. U kunt online tools en rekenmachines gebruiken om u te helpen verschillende kaarten te vergelijken en evalueren, zoals NerdWallet, CreditCards.com of Bankrate. U kunt ook recensies en beoordelingen van andere gebruikers en experts lezen om een ​​idee te krijgen van de voor- en nadelen van elke kaart. Houd ook rekening met uw eigen financiële situatie en budget, en met de manier waarop u uw kaart wilt gebruiken. Als u bijvoorbeeld uw schuld wilt afbetalen, kunt u kiezen voor een saldo-overdrachtskaart. Als u beloningen wilt verdienen, kunt u een beloningskaart kiezen. Als je je krediet wilt opbouwen, kun je kiezen voor een beveiligde kaart of een studentenkaart. U moet ook de deelnamevereisten en het aanvraagproces van elke kaart controleren, en ervoor zorgen dat u de benodigde documenten en informatie bij de hand heeft.

4. Vraag de creditcard aan. Nadat u de beste creditcard voor u heeft gekozen, kunt u deze online, telefonisch, per post of persoonlijk aanvragen, afhankelijk van de kaartuitgever en uw voorkeur. U moet bepaalde persoonlijke en financiële informatie verstrekken, zoals uw naam, adres, geboortedatum, burgerservicenummer, inkomen, dienstverband en uitgaven. Mogelijk moet u ook enkele ondersteunende documenten overleggen, zoals uw identiteitsbewijs, een bewijs van inkomen, een bewijs van adres of bankafschriften. De kaartuitgever beoordeelt vervolgens uw aanvraag, controleert uw kredietscore en rapporteert. Zij verifiëren ook uw identiteit en inkomen en kunnen u indien nodig om aanvullende informatie of documenten vragen. Het goedkeuringsproces kan enkele minuten tot enkele weken duren, afhankelijk van de kaartuitgever en uw kredietsituatie. U ontvangt bericht van de beslissing per e-mail, telefoon, post of online. Als u wordt goedgekeurd, ontvangt u ook uw kaart, uw kaartovereenkomst en uw rekeninggegevens. U moet uw kaart activeren en uw online account instellen voordat u deze kunt gaan gebruiken. Als u wordt afgewezen, ontvangt u een brief waarin de redenen voor de afwijzing worden uitgelegd en uw rechten om deze te betwisten. U kunt ook een gratis exemplaar van uw kredietrapport aanvragen bij het kredietbureau dat is gebruikt om uw aanvraag te beoordelen, en controleren op eventuele fouten of problemen die van invloed kunnen zijn geweest op uw goedkeuring. U kunt ook uw kredietscore verbeteren en na enige tijd de kaart of een andere kaart opnieuw aanvragen.

Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen - FasterCapital (4)

Stapsgewijze handleiding - Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen

5. Wat u moet weten

Creditcards zijn handig en worden algemeen geaccepteerd, maar er zijn ook verschillende toeslagen en kosten aan verbonden waar u rekening mee moet houden. Deze vergoedingen en kosten kunnen van invloed zijn op hoeveel u betaalt voor het gebruik van uw creditcard en op de manier waarop u met uw schulden omgaat. In dit gedeelte leggen we enkele van de meest voorkomende creditcardkosten en -kosten uit, en hoe u deze kunt vermijden of verminderen. We zullen ook enkele inzichten bieden vanuit verschillende perspectieven, zoals consumenten, uitgevende instellingen en toezichthouders, over de voor- en nadelen van creditcardkosten.

Enkele van de creditcardkosten en -kosten die u moet weten, zijn:

1. Jaarlijkse vergoeding: Dit is een vergoeding die u elk jaar betaalt voor het hebben van een creditcard. Het kan variëren van $ 0 tot honderden dollars, afhankelijk van het type en de kenmerken van uw kaart. Bij sommige kaarten kunt u het eerste jaar kwijtschelden van de jaarlijkse kosten of als u aan bepaalde bestedings- of loyaliteitscriteria voldoet. Jaarlijkse vergoedingen worden doorgaans in rekening gebracht ter dekking van de kosten van het verstrekken van voordelen en diensten aan kaarthouders, zoals beloningsprogramma's, verzekeringen, conciërge en fraudebescherming. Sommige consumenten zijn echter misschien van mening dat de jaarlijkse vergoeding de voordelen niet waard is, vooral als ze er niet vaak of helemaal geen gebruik van maken. In dat geval kunnen ze kiezen voor een kaart zonder jaarlijkse vergoeding of met een lagere vergoeding, of onderhandelen met hun uitgever om de vergoeding kwijt te schelden of te verlagen.

2. Rentepercentage: dit is het percentage van uw saldo dat u als rente betaalt wanneer u een saldo van de ene maand naar de andere overdraagt. Het kan variëren afhankelijk van het type transactie (zoals aankopen, contante voorschotten of saldo-overdrachten), het type kaart (zoals standaard, laag tarief of beloningen) en uw kredietscore. Rentetarieven worden meestal uitgedrukt als een jaarlijks percentage (JKP), wat de totale kosten van lenen over een jaar is, inclusief vergoedingen en kosten. Rentetarieven zijn een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor creditcarduitgevers, omdat zij rente in rekening brengen over het geld dat zij aan kaarthouders lenen. Rentetarieven zijn echter ook een van de belangrijkste bronnen van schulden voor kaarthouders, omdat deze zich snel kunnen ophopen en het moeilijker maken om het saldo af te betalen. Daarom is het raadzaam om uw saldo elke maand volledig te betalen, of zoveel als u kunt, om rentekosten te vermijden of te minimaliseren. U kunt ook op zoek gaan naar een kaart met een lagere rente, of profiteren van promotionele aanbiedingen zoals 0% APR voor een beperkte periode.

3. Kosten voor laattijdige betaling: dit zijn kosten die u betaalt als u niet op zijn minst het minimaal verschuldigde bedrag op de vervaldatum betaalt. Het kan variëren van €10 tot €40, afhankelijk van de uitgever en het aantal keren dat u te laat bent. Er worden kosten voor te late betaling in rekening gebracht om tijdige betalingen te bevorderen en de emittent te compenseren voor het risico van wanbetaling. Kosten voor te late betaling kunnen echter ook uw kredietscore schaden, omdat ze aan de kredietbureaus worden gerapporteerd en van invloed zijn op uw betalingsgeschiedenis, wat een van de belangrijkste factoren is in uw kredietscore. Daarom is het belangrijk om uw facturen op tijd of zo snel mogelijk te betalen, om kosten voor late betaling te voorkomen of te verminderen. U kunt ook automatische betalingen, herinneringen of waarschuwingen instellen om u te helpen op koers te blijven met uw betalingen. U kunt ook contact opnemen met uw uitgevende instelling en een kwijtschelding of een lagere vergoeding aanvragen als u een geldige reden heeft om te laat te komen, zoals een medisch noodgeval of een natuurramp.

Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen - FasterCapital (5)

Wat u moet weten - Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen

6. Een goede kredietscore opbouwen en behouden

Het opbouwen en behouden van een goede kredietscore is cruciaal voor individuen die een solide financiële basis willen leggen. Het speelt een belangrijke rol bij het bepalen of ze in aanmerking komen voor leningen, creditcards en andere financiële mogelijkheden. In dit gedeelte onderzoeken we verschillende aspecten van het opbouwen en behouden van een goede kredietscore, waarbij we inzichten vanuit verschillende perspectieven bieden.

1. Begrijp het belang van tijdige betalingen:

Het op tijd betalen van uw rekeningen is een van de meest kritische factoren bij het opbouwen van een goede kredietscore. Late betalingen kunnen een negatieve invloed hebben op uw kredietgeschiedenis en uw score verlagen. Maak er een prioriteit van om uw rekeningen op de vervaldatum te betalen om verantwoordelijk financieel gedrag te tonen.

2. Houd het kredietgebruik laag:

Tegoedgebruik verwijst naar het percentage van uw beschikbare tegoed dat u momenteel gebruikt. Het is raadzaam om uw kredietgebruik onder de 30% te houden om een ​​goede kredietscore te behouden. Een hoog kredietgebruik kan duiden op een hoger risico op wanbetaling, wat een negatieve invloed kan hebben op uw kredietwaardigheid.

3. Diversifieer uw kredietmix:

Het hebben van een gevarieerde kredietmix kan een positieve invloed hebben op uw kredietscore. Het laat zien dat je verantwoord om kunt gaan met verschillende soorten kredieten. Overweeg een combinatie van creditcards, leningen en andere kredietvormen om aan te tonen dat u in staat bent om aan verschillende financiële verplichtingen te voldoen.

4. Vermijd het openen van te veel nieuwe accounts:

Hoewel het verleidelijk kan zijn om meerdere kredietrekeningen te openen, kan dit mogelijk uw kredietscore schaden. Elke keer dat u een nieuw krediet aanvraagt, wordt er een harde vraag naar uw kredietrapport gegenereerd, waardoor uw score tijdelijk kan worden verlaagd. Wees selectief bij het openen van nieuwe accounts en doe dit alleen als het nodig is.

5. Controleer regelmatig uw kredietrapport:

Het monitoren van uw kredietrapport is essentieel voor het identificeren van eventuele fouten of frauduleuze activiteiten die van invloed kunnen zijn op uw kredietscore. U heeft recht op een gratis kredietrapport van elk van de grote kredietbureaus, eenmaal per jaar. Controleer uw rapport regelmatig en rapporteer eventuele onjuistheden onmiddellijk.

6. Wees geduldig en consistent:

Het opbouwen van een goede kredietscore kost tijd en consistente financiële gewoonten. Het is belangrijk om geduldig te zijn en geen onmiddellijke resultaten te verwachten. Door consequent verantwoordelijk kredietgedrag toe te passen, zoals het tijdig betalen en het laag houden van uw kredietgebruik, kunt u uw kredietscore in de loop van de tijd geleidelijk verbeteren.

Houd er rekening mee dat deze inzichten algemene richtlijnen zijn en dat individuele omstandigheden kunnen variëren. Het is altijd een goed idee om een ​​financieel adviseur of kredietadviesbureau te raadplegen voor persoonlijk advies op basis van uw specifieke situatie.

Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen - FasterCapital (6)

Een goede kredietscore opbouwen en behouden - Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen

7. Tips en beste praktijken

Creditcards zijn handige en nuttige hulpmiddelen voor het betalen van goederen en diensten, maar brengen ook risico's en verantwoordelijkheden met zich mee. Verantwoord gebruik van uw creditcard betekent dat u uw uitgaven beheert, uw rekeningen op tijd betaalt en onnodige kosten en rentekosten vermijdt. Door enkele tips en best practices te volgen, kunt u uw creditcard verstandig gebruiken en profiteren van de voordelen ervan zonder schulden te maken of uw kredietscore te schaden. Hier volgen enkele van de belangrijkste tips waarmee u rekening moet houden:

1. Kies de juiste creditcard voor uw behoeften. Niet alle creditcards zijn hetzelfde. Sommige bieden beloningen, geld terug of reisvoordelen, terwijl andere lage rentetarieven, geen jaarlijkse kosten of opties voor saldooverdracht hebben. Afhankelijk van uw bestedingspatroon en financiële doelstellingen moet u verschillende creditcards vergelijken en degene kiezen die het beste bij u past. Als u bijvoorbeeld vaak reist, wilt u misschien een creditcard die airline miles of hotelpunten aanbiedt. Als u bestaande schulden heeft, wilt u misschien een creditcard waarmee u uw saldo kunt overboeken en een lagere rente kunt betalen.

2. Houd uw uitgaven en budget in de gaten. Een van de grootste valkuilen bij het gebruik van een creditcard zijn te hoge uitgaven. Het is gemakkelijk om uit het oog te verliezen hoeveel u van uw kaart afschrijft, vooral als u deze gebruikt voor kleine of frequente aankopen. Om dit te voorkomen, moet u uw transacties bijhouden en deze vergelijken met uw budget. U kunt een app, een spreadsheet of een eenvoudig notitieboekje gebruiken om uw uitgaven bij te houden. Controleer ook elke maand uw creditcardafschrift en zorg ervoor dat er geen fouten of ongeautoriseerde afschrijvingen voorkomen. Door uw uitgaven en budget bij te houden, kunt u voorkomen dat u meer uitgeeft dan u zich kunt veroorloven en kunt u binnen uw kredietlimiet blijven.

3. Betaal uw factuur op tijd en volledig. Een andere belangrijke tip voor een verantwoord gebruik van uw creditcard is om uw factuur elke maand op tijd en volledig te betalen. Hiermee kunt u late kosten, rentekosten en negatieve gevolgen voor uw kredietscore vermijden. Het volledig betalen van uw factuur betekent ook dat u niet van maand tot maand een saldo bijhoudt, waardoor rente kan worden opgebouwd en uw schuld kan toenemen. Als u uw factuur niet volledig kunt betalen, moet u in ieder geval het minimaal verschuldigde bedrag betalen en proberen zoveel mogelijk meer te betalen. U kunt ook automatische betalingen of herinneringen instellen, zodat u geen betalingsdeadline mist.

4. Gebruik uw creditcard alleen voor noodgevallen. Creditcards kunnen een redder in nood zijn in geval van nood, zoals medische rekeningen, autoreparaties of onverwachte uitgaven. U mag uw creditcard echter niet gebruiken voor niet-essentiële of impulsaankopen, zoals kleding, entertainment of uit eten gaan. Deze aankopen kunnen snel oplopen en het voor u moeilijker maken om uw saldo af te betalen. In plaats daarvan moet u uw creditcard alleen voor noodgevallen gebruiken en sparen voor uw wensen en behoeften. Je kunt ook een noodfonds aanleggen en maandelijks wat geld opzij zetten voor onvoorziene situaties. Op deze manier kunt u voorkomen dat u afhankelijk bent van uw creditcard en schulden krijgt.

5. Zorg voor een lage kredietgebruiksratio. Uw kredietgebruiksratio is het percentage van uw beschikbare krediet dat u gebruikt. Als u bijvoorbeeld een creditcard heeft met een limiet van € 1.000 en een saldo van € 500, dan is uw kredietgebruiksratio 50%. Een hoge kredietgebruiksratio kan uw kredietscore negatief beïnvloeden en erop wijzen dat u een risicovolle lener bent. Idealiter zou u uw kredietgebruiksratio onder de 30% moeten houden, wat betekent dat u minder dan een derde van uw beschikbare krediet gebruikt. U kunt uw kredietgebruiksratio verlagen door uw saldo af te betalen, een hogere kredietlimiet aan te vragen of meerdere creditcards te gebruiken. U moet echter niet te veel creditcards openen of regelmatig een nieuw krediet aanvragen, omdat dit ook uw kredietscore kan beïnvloeden.

Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen - FasterCapital (7)

Tips en beste praktijken - Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen

8. Het maximaliseren van creditcardbeloningen en -voordelen

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen creditcards gebruiken, is om beloningen en voordelen te verdienen waarmee ze geld kunnen besparen, hun reiservaring kunnen verbeteren of andere voordelen kunnen bieden. Niet alle creditcards zijn echter gelijk, en sommige bieden meer waarde dan andere. Hoe kunt u uw creditcardbeloningen en -voordelen maximaliseren? Hier zijn enkele tips en strategieën die u kunt volgen:

1. Kies de juiste creditcard voor uw bestedingspatroon en doelen. Er zijn verschillende soorten creditcards die verschillende soorten beloningen en voordelen bieden, zoals geld terug, punten, mijlen, reisverzekering, toegang tot luchthavenlounges en meer. U moet de functies, kosten en beloningspercentages van verschillende creditcards vergelijken en degene kiezen die bij uw behoeften en voorkeuren past. Als u bijvoorbeeld vaak reist, wilt u misschien een creditcard die reisbeloningen, geen buitenlandse transactiekosten en reisgerelateerde voordelen biedt. Als u de voorkeur geeft aan eenvoud, wilt u misschien een creditcard die een vast cashback-tarief biedt voor alle aankopen.

2. Gebruik uw creditcard voor de meeste van uw aankopen. Hoe vaker u uw creditcard gebruikt, hoe meer beloningen en voordelen u kunt verdienen. U dient uw creditcard echter alleen te gebruiken voor aankopen die u elke maand volledig kunt afbetalen, anders worden er rentekosten in rekening gebracht die de waarde van uw beloningen en voordelen tenietdoen. U moet ook vermijden uw creditcard te gebruiken voor contante voorschotten, saldo-overdrachten of andere transacties die mogelijk kosten of hogere rentetarieven met zich meebrengen.

3. Let op de voorwaarden van uw creditcard. Voor sommige creditcards gelden mogelijk beperkingen voor de manier waarop u uw beloningen en voordelen kunt verdienen of inwisselen. Sommige creditcards kunnen bijvoorbeeld vervaldata, limieten of minimumdrempels voor uw beloningen hebben. Bij sommige creditcards kunnen black-outdata, beschikbaarheidsproblemen of inwisselingskosten voor uw reisbeloningen optreden. Voor sommige creditcards gelden mogelijk jaarlijkse kosten, activeringskosten of inactiviteitskosten die de waarde van uw beloningen en voordelen kunnen verminderen. U dient de kleine lettertjes van uw creditcardovereenkomst te lezen en de regels en vereisten van uw creditcardprogramma te begrijpen.

4. Profiteer van bonusaanbiedingen en promoties. Sommige creditcards bieden mogelijk aanmeldingsbonussen, verwijzingsbonussen of speciale promoties die uw beloningen en voordelen kunnen vergroten. Sommige creditcards kunnen bijvoorbeeld een groot aantal beloningen of voordelen bieden als u binnen een bepaalde periode na het openen van uw account een bepaald bedrag uitgeeft. Sommige creditcards bieden mogelijk extra beloningen of voordelen als u een vriend of familielid doorverwijst om dezelfde creditcard aan te vragen. Sommige creditcards bieden mogelijk seizoensgebonden of tijdelijke aanbiedingen waarmee u uw beloningen of voordelen bij bepaalde categorieën of verkopers kunt verhogen. Houd uw e-mail, online account of mobiele app in de gaten voor eventuele bonusaanbiedingen of promoties waarvan u kunt profiteren.

5. Wissel uw beloningen en voordelen verstandig in. Zodra u voldoende beloningen of voordelen heeft verdiend, moet u deze inwisselen voor de best mogelijke waarde. U moet de inwisselingsopties en tarieven van uw creditcard vergelijken en degene kiezen die u de meeste waar voor uw geld geeft. Sommige creditcards bieden bijvoorbeeld mogelijk meer waarde voor reisbeloningen dan geld terug, of omgekeerd. Sommige creditcards bieden mogelijk meer waarde voor cadeaubonnen, merchandise of donaties aan goede doelen dan geld terug, of omgekeerd. Sommige creditcards bieden mogelijk kortingen, upgrades of andere voordelen wanneer u uw beloningen of voordelen inwisselt voor bepaalde partners of programma's. U moet ook rekening houden met de timing en frequentie van uw inwisseling, aangezien sommige creditcards kosten in rekening kunnen brengen of beperkingen kunnen opleggen aan wanneer en hoe vaak u uw beloningen of voordelen kunt inwisselen.

9. Uzelf beschermen tegen fraude

In het huidige digitale tijdperk is de beveiliging van creditcards een prioriteit geworden voor individuen. uzelf beschermen tegen fraude is van cruciaal belang om uw financiële welzijn veilig te stellen. In dit gedeelte onderzoeken we verschillende inzichten en strategieën om de beveiliging van creditcards vanuit verschillende perspectieven te verbeteren.

1. Houd uw kaartgegevens vertrouwelijk: Het is van essentieel belang dat u uw creditcardgegevens vertrouwelijk houdt en dat u ze niet met iemand deelt. Dit omvat ook het niet bekendmaken van uw kaartnummer, CVV-code of pincode aan onbevoegde personen. Door strikte vertrouwelijkheid te handhaven, minimaliseert u het risico dat uw informatie in verkeerde handen valt.

2. Controleer regelmatig uw accountactiviteit: Blijf waakzaam door regelmatig de activiteit van uw creditcardaccount te controleren. Controleer uw afschriften en transacties om verdachte of ongeautoriseerde afschrijvingen te identificeren. Als u afwijkingen opmerkt, meld dit dan onmiddellijk aan uw creditcardmaatschappij.

3. Schakel transactiewaarschuwingen in: Veel creditcarduitgevers bieden transactiewaarschuwingen aan via e-mail of sms. Profiteer van deze functie en schakel waarschuwingen in voor elke transactie die met uw kaart wordt uitgevoerd. Zo wordt u tijdig op de hoogte gesteld van ongebruikelijke activiteiten en kunt u direct actie ondernemen.

4. Maak gebruik van veilige online winkelpraktijken: Zorg er bij het doen van online aankopen voor dat u beveiligde websites gebruikt. Zoek naar het hangslotsymbool in de adresbalk, wat aangeeft dat er een beveiligde verbinding is. Overweeg daarnaast om virtuele creditcardnummers of betalingsplatforms te gebruiken die een extra beveiligingslaag bieden.

5. Wees voorzichtig met phishing-pogingen: Phishing is een veelgebruikte methode die door fraudeurs wordt gebruikt om gevoelige informatie te verkrijgen. Wees op uw hoede voor e-mails, berichten of telefoontjes waarin om uw creditcardgegevens wordt gevraagd. Legitieme organisaties zullen nooit om dergelijke informatie vragen via onbeveiligde kanalen. Neem bij twijfel rechtstreeks contact op met uw creditcardmaatschappij om de authenticiteit van het verzoek te verifiëren.

6. Werk uw wachtwoorden regelmatig bij: Om de beveiliging van uw creditcard te verbeteren, is het van cruciaal belang om uw wachtwoorden voor online accounts die aan uw kaart zijn gekoppeld, regelmatig bij te werken. Gebruik sterke, unieke wachtwoorden die een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens bevatten. Vermijd het gebruik van gemakkelijk te raden informatie, zoals uw naam of geboortedatum.

7. Beveilig uw fysieke kaart: Het beschermen van uw fysieke creditcard is net zo belangrijk. Bewaar het op een veilige plaats en laat het niet onbeheerd achter. Als uw kaart verloren of gestolen is, meld dit dan onmiddellijk aan uw creditcardmaatschappij om ongeoorloofd gebruik te voorkomen.

8. Overweeg aanvullende beveiligingsmaatregelen: Sommige creditcarduitgevers bieden aanvullende beveiligingsfuncties, zoals biometrische authenticatie of tweefactorauthenticatie. Ontdek deze opties en overweeg ze in te schakelen om een ​​extra beschermingslaag toe te voegen aan uw creditcardtransacties.

Houd er rekening mee dat de beveiliging van creditcards een gedeelde verantwoordelijkheid is tussen u en uw creditcardmaatschappij. Door deze strategieën te implementeren en waakzaam te blijven, kunt u het risico op creditcardfraude aanzienlijk verminderen en uzelf beschermen tegen mogelijke financiële verliezen.

(Opmerking: de verstrekte informatie is gebaseerd op algemene kennis en vormt geen professioneel financieel advies. Voor specifiek advies wordt aanbevolen om een ​​financieel adviseur of uw creditcardmaatschappij te raadplegen.

Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen - FasterCapital (8)

Uzelf beschermen tegen fraude - Creditcard hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen

Denne blog er automatisk oversat ved hjælp af vores kunstige intelligens-tjeneste. Vi beklager eventuelle oversættelsesfejl, og du kan finde den originale artikel på engelsk her:
Credit card How to Get a Plastic Card that You Can Use to Pay for Goods and Services

Creditcard  hoe u een plastic kaart kunt krijgen waarmee u voor goederen en diensten kunt betalen - FasterCapital (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6295

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.