Credit Union wat is een Credit Union en hoe u zich bij een Credit Union kunt aansluiten - FasterCapital (2024)

Inhoudsopgave

1. Wat is een kredietvereniging en waarom zou u zich daar druk over moeten maken?

2. Lagere kosten, betere tarieven en meer services

3. Gemeenschaps-, beroeps- en verenigingsverenigingen

4. Online tools en bronnen

5. Deelnamevereisten, lidmaatschapsaanvraag en het openen van een rekening

6. Online bankieren, mobiele app, geldautomaatnetwerk en filiaallocaties

7. Leningen, sparen, beleggen en verzekeringsproducten

8. Stemmen, vrijwilligerswerk en belangenbehartiging

9. Samenvatting, call-to-action en aanvullende bronnen

1. Wat is een kredietvereniging en waarom zou u zich daar druk over moeten maken?

U heeft misschien wel eens gehoord van kredietverenigingen, maar weet u wat ze zijn en waarom ze een goede optie kunnen zijn voor uw financiële behoeften? In dit gedeelte leggen we de basisprincipes van kredietverenigingen uit, hoe ze verschillen van banken en welke voordelen ze hun leden bieden. We geven u ook enkele tips over hoe u een kredietvereniging kunt vinden en er lid van kunt worden die past bij uw doelen en voorkeuren.

Een kredietvereniging is een coöperatieve financiële instelling zonder winstoogmerk die eigendom is van en wordt gerund door haar leden. In tegenstelling tot banken, bedrijven met winstoogmerk die hun aandeelhouders dienen, zijn kredietverenigingen democratische organisaties die hun leden dienen. Dit betekent dat leden van een kredietvereniging inspraak hebben in de manier waarop de kredietvereniging wordt bestuurd, zoals het kiezen van de raad van bestuur en het stemmen over belangrijke beslissingen. Kredietverenigingen delen hun winsten ook met hun leden in de vorm van lagere vergoedingen, hogere rentetarieven en betere dienstverlening.

Kredietverenigingen bieden veel van dezelfde producten en diensten als banken, zoals betaal- en spaarrekeningen, leningen, creditcards en online bankieren. Kredietverenigingen hanteren echter vaak gunstiger voorwaarden en minder beperkingen dan banken. Kredietverenigingen kunnen bijvoorbeeld lagere rentetarieven op leningen in rekening brengen, hogere rentetarieven op spaargelden aanbieden, afzien van maandelijkse kosten of lagere minimumsaldovereisten hanteren. Kredietverenigingen bieden mogelijk ook een meer persoonlijke en vriendelijke service dan banken, omdat ze meer gericht zijn op het opbouwen van relaties met hun leden en het voorzien in hun behoeften.

Enkele voordelen van deelname aan een kredietvereniging zijn:

1. Geld besparen: door lid te worden van een kredietvereniging kunt u geld besparen op vergoedingen, rente en andere kosten die banken kunnen opleggen. Volgens een rapport uit 2019 van de Credit Union National Association (CUNA) bespaarden leden van de kredietvereniging gemiddeld $154 per jaar vergeleken met bankklanten. Over een leven lang kan dit oplopen tot duizenden dollars aan besparingen.

2. Geld verdienen: door lid te worden van een kredietvereniging kunt u ook geld verdienen met de dividenden die kredietverenigingen aan hun leden betalen. Dividenden zijn een deel van de winst van de kredietvereniging die onder de leden wordt uitgekeerd op basis van hun rekeningsaldi en activiteiten. Dividenden kunnen contant worden uitbetaald, op uw rekening worden gestort of worden gebruikt om de rente op uw lening te verlagen. Het bedrag en de frequentie van dividenden variëren per kredietvereniging, maar worden meestal jaarlijks of driemaandelijks uitbetaald.

3. Uw gemeenschap steunen: door lid te worden van een kredietvereniging kunt u ook uw lokale gemeenschap en goede doelen steunen die u belangrijk vindt. Kredietverenigingen zijn vaak betrokken bij liefdadigheids- en onderwijsinitiatieven, zoals het sponsoren van beurzen, het doneren aan non-profitorganisaties of het aanbieden van programma's voor financiële geletterdheid. Kredietverenigingen ondersteunen ook lokale bedrijven en creëren banen in hun regio. Door lid te zijn van een kredietvereniging draagt ​​u bij aan het sociale en economische welzijn van uw gemeenschap.

4. Toegang tot een netwerk: door lid te worden van een kredietvereniging krijgt u ook toegang tot een netwerk van andere kredietverenigingen en financiële instellingen die met elkaar samenwerken. Veel kredietverenigingen zijn bijvoorbeeld lid van het CO-OP Netwerk, waardoor hun leden gratis of tegen lage kosten gebruik kunnen maken van meer dan 30.000 geldautomaten en 5.600 vestigingen in het hele land. Kredietverenigingen kunnen ook samenwerken met andere organisaties om kortingen, beloningen of speciale aanbiedingen aan hun leden aan te bieden.

Als u lid wilt worden van een kredietvereniging, moet u voldoen aan de deelnamecriteria, die zijn gebaseerd op factoren zoals uw locatie, beroep, lidmaatschap of familie. Sommige kredietverenigingen bedienen bijvoorbeeld alleen mensen die in een bepaald gebied wonen, werken, aanbidden of naar school gaan, terwijl andere alleen mensen bedienen die voor een bepaalde werkgever werken, tot een bepaalde vereniging behoren of een familielid hebben dat is al lid. U kunt een kredietvereniging vinden waarbij u in aanmerking komt door gebruik te maken van online tools zoals [asmarterchoice.org](https://www.asmarterchoice.

Credit Union wat is een Credit Union en hoe u zich bij een Credit Union kunt aansluiten - FasterCapital (1)

Wat is een kredietvereniging en waarom zou u zich daar druk over moeten maken - Credit Union wat is een Credit Union en hoe u zich bij een Credit Union kunt aansluiten

2. Lagere kosten, betere tarieven en meer services

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen ervoor kiezen om lid te worden van een kredietvereniging is dat ze veel voordelen bieden ten opzichte van traditionele banken. Kredietverenigingen zijn financiële coöperaties zonder winstoogmerk die eigendom zijn van en gecontroleerd worden door hun leden. Dit betekent dat ze lagere vergoedingen, betere tarieven en meer diensten kunnen bieden aan hun leden, die een gemeenschappelijke band delen, zoals een geografisch gebied, een werkgever of een vereniging. In dit gedeelte zullen we enkele voordelen onderzoeken van deelname aan een kredietvereniging en hoe deze u kunnen helpen uw financiële doelen te bereiken.

Enkele voordelen van deelname aan een kredietvereniging zijn:

1. Lagere kosten: Kredietverenigingen rekenen doorgaans lagere kosten dan banken voor diensten zoals betaalrekeningen, geldopnames, rekening-courantkredieten en overboekingen. Het gemiddelde maandelijkse bedrag voor een betaalrekening bij een kredietvereniging bedraagt ​​bijvoorbeeld $ 0,81, vergeleken met $ 5,61 bij een bank, volgens een rapport uit 2020 van Bankrate. Dit kan u honderden euro’s per jaar aan kosten besparen.

2. Betere tarieven: Kredietverenigingen bieden ook betere tarieven dan banken voor producten zoals spaarrekeningen, depositocertificaten, leningen en creditcards. Volgens de National Credit Union Administration (NCUA) is het gemiddelde rentetarief voor een reguliere spaarrekening bij een kredietvereniging bijvoorbeeld 0,24%, vergeleken met 0,06% bij een bank. Dit betekent dat u bij een kredietvereniging meer rente kunt verdienen over uw spaargeld. Op dezelfde manier bedraagt ​​de gemiddelde rente voor een hypotheek met een vaste rente van 30 jaar bij een kredietvereniging 3,01%, vergeleken met 3,23% bij een bank, aldus de NCUA. Dit betekent dat u tijdens de looptijd van uw lening bij een kredietvereniging duizenden dollars aan rente kunt besparen.

3. Meer diensten: Kredietverenigingen bieden hun leden ook meer diensten dan banken, zoals financiële educatie, advies, budgetteringsinstrumenten en gratis kredietrapporten. Kredietverenigingen hebben ook toegang tot een netwerk van meer dan 30.000 toeslagvrije geldautomaten en meer dan 5.000 gedeelde filialen door het hele land, waar u uw kredietverenigingsaccount kunt gebruiken alsof het uw eigen rekening is. Kredietverenigingen bieden ook innovatieve producten en diensten aan die tegemoetkomen aan de behoeften van hun leden, zoals alternatieve leningen op de betaaldag, spaarrekeningen die aan prijzen zijn gekoppeld en jeugdrekeningen.

Credit Union wat is een Credit Union en hoe u zich bij een Credit Union kunt aansluiten - FasterCapital (2)

Lagere kosten, betere tarieven en meer services - Credit Union wat is een Credit Union en hoe u zich bij een Credit Union kunt aansluiten

3. Gemeenschaps-, beroeps- en verenigingsverenigingen

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een kredietvereniging is het vinden van een kredietvereniging waarbij u in aanmerking komt. Kredietverenigingen zijn financiële coöperaties zonder winstoogmerk die een specifieke groep leden bedienen die een gemeenschappelijke band delen. Er zijn drie hoofdtypen kredietverenigingen: gemeenschaps-, beroeps- en verenigingsverenigingen. Elk van deze typen heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren. In deze sectie zullen we de verschillen tussen deze soorten kredietverenigingen onderzoeken en van elk een aantal voorbeelden geven.

- Gemeenschappelijke kredietverenigingen staan ​​open voor iedereen die in een bepaald geografisch gebied woont, werkt, aanbidt of naar school gaat. Deze kredietverenigingen zijn doorgaans gericht op het dienen van de lokale gemeenschap en bieden mogelijk lagere vergoedingen, hogere rentetarieven en meer persoonlijke service dan grotere instellingen. Enkele voorbeelden van gemeenschapskredietverenigingen zijn Alliant Credit Union, die iedereen bedient die woont of werkt in een van de 23 provincies rond Chicago, Illinois, en Suncoast Credit Union, die diensten levert aan iedereen die woont, werkt of naar school gaat in een van de 39 provincies in Florida.

- Beroepskredietverenigingen staan ​​open voor werknemers van een specifiek bedrijf, sector of beroep. Deze kredietverenigingen worden vaak opgericht door werknemers die meer controle willen hebben over hun financiële diensten en willen profiteren van de collectieve onderhandelingsmacht van hun groep. Enkele voorbeelden van beroepskredietverenigingen zijn Navy federal Credit union, die leden van het leger, veteranen en hun families bedient, en Teachers Federal Credit Union, die onderwijzers en scholen bedient. Werknemers in New York.

- Associatieve kredietverenigingen staan ​​open voor leden van een specifieke organisatie, club of vereniging. Deze kredietverenigingen worden meestal gevormd door mensen die een gemeenschappelijk belang, hobby of doel delen. Enkele voorbeelden van associatieve kredietverenigingen zijn American Airlines Federal Credit Union, die leden en werknemers van de American Airlines Group en haar dochterondernemingen bedient, en Lutheran Federal Credit Union, die leden bedient van de Lutherse Kerk en haar aangesloten organisaties.

As Turkish entrepreneurs perform well in Iraq, the Iraqis will have more confidence in Turkish contractors than in some European company they do not know.

Als het gaat om het vinden en vergelijken van kredietverenigingen bij u in de buurt, kunnen online tools en bronnen ongelooflijk nuttig zijn. Deze platforms bieden een handige manier om verschillende kredietverenigingen te verkennen, hun aanbod te vergelijken en een weloverwogen beslissing te nemen over bij welke kredietvereniging u zich wilt aansluiten.

1. Credit Union Locator-websites: Er zijn verschillende websites die individuen helpen kredietverenigingen in hun regio te vinden. Op deze platforms kunt u doorgaans op locatie zoeken en een lijst met kredietverenigingen en hun contactgegevens verstrekken. Enkele populaire websites voor het zoeken naar kredietverenigingen zijn XYZ Credit Union Finder en ABC Credit Union Search.

2. online recensies en beoordelingen: Een andere waardevolle bron voor het vergelijken van kredietverenigingen zijn online recensies en beoordelingen. Websites zoals Consumer Reports en Trustpilot stellen gebruikers in staat hun ervaringen te delen en verschillende kredietverenigingen te beoordelen op basis van factoren zoals klantenservice, rentetarieven en kosten. Het lezen van deze beoordelingen kan u inzicht geven in de sterke en zwakke punten van verschillende kredietverenigingen.

3. Websites van kredietverenigingen: de meeste kredietverenigingen hebben hun eigen websites waar zij gedetailleerde informatie verstrekken over hun producten, diensten en lidmaatschapsvereisten. Door deze websites te bezoeken, kunt u een idee krijgen van de missie, waarden en de specifieke voordelen van de kredietvereniging die zij hun leden bieden. Sommige websites van kredietverenigingen hebben zelfs interactieve hulpmiddelen waarmee u hun tarieven en vergoedingen kunt vergelijken met die van andere financiële instellingen.

4. Online forums en gemeenschappen: Het aangaan van online forums en gemeenschappen gericht op persoonlijke financiën en kredietverenigingen kan ook waardevolle inzichten opleveren. Op deze platforms kunt u vragen stellen, aanbevelingen zoeken en leren van de ervaringen van anderen die zich al bij kredietverenigingen hebben aangesloten. Door aan deze discussies deel te nemen, kunt u verschillende perspectieven verzamelen en een beter geïnformeerde beslissing nemen.

5. Lokale kredietverenigingsevenementen: houd lokale kredietverenigingsevenementen bij u in de buurt in de gaten. Deze evenementen bieden vaak de gelegenheid om vertegenwoordigers van verschillende kredietverenigingen te ontmoeten, vragen te stellen en meer te leren over hun aanbod. Het bijwonen van deze evenementen kan u een ervaring uit de eerste hand geven en u helpen het niveau van klantenservice en maatschappelijke betrokkenheid te peilen dat een kredietvereniging biedt.

Vergeet niet dat het vinden en vergelijken van kredietverenigingen een persoonlijke beslissing is die afhangt van uw individuele financiële behoeften en doelen. Door online tools en bronnen te gebruiken, kunt u de informatie verzamelen die u nodig heeft om een ​​weloverwogen keuze te maken en een kredietvereniging te vinden die aansluit bij uw waarden en prioriteiten.

Credit Union wat is een Credit Union en hoe u zich bij een Credit Union kunt aansluiten - FasterCapital (3)

Online tools en bronnen - Credit Union wat is een Credit Union en hoe u zich bij een Credit Union kunt aansluiten

5. Deelnamevereisten, lidmaatschapsaanvraag en het openen van een rekening

Een van de belangrijkste beslissingen die u over uw financiën kunt nemen, is waar u uw geld bewaart. Als u op zoek bent naar een alternatief voor traditionele banken, kunt u overwegen om lid te worden van een kredietvereniging. Een kredietvereniging is een financiële coöperatie zonder winstoogmerk die eigendom is van de leden en die haar leden een scala aan producten en diensten aanbiedt, zoals spaarrekeningen, leningen, creditcards en verzekeringen. Kredietverenigingen hebben vaak lagere vergoedingen, hogere rentetarieven en meer persoonlijke service dan banken. Lid worden van een kredietvereniging is echter niet zo eenvoudig als het openen van een rekening bij een bank. U moet aan bepaalde deelnamevereisten voldoen, een lidmaatschapsaanvraag invullen en een account openen. In dit gedeelte leggen we uit hoe u in drie stappen lid kunt worden van een kredietvereniging:

1. Ontdek of u in aanmerking komt om lid te worden van een kredietvereniging. Kredietverenigingen hebben een gemeenschappelijke band tussen hun leden, zoals een geografisch gebied, een werkgever, een beroep, een religie of een sociale groep. Om lid te kunnen worden van een kredietvereniging moet u tot een van deze groepen behoren of een familielid hebben die dat doet. Als u bijvoorbeeld voor een bepaald bedrijf werkt, kunt u mogelijk lid worden van een kredietvereniging die werknemers van dat bedrijf bedient. Of, als u in een bepaalde stad woont, kunt u mogelijk lid worden van een kredietvereniging die inwoners van die stad bedient. U kunt zoeken naar kredietverenigingen bij u in de buurt op de website van de National Credit Union Administration (NCUA), de federale instantie die kredietverenigingen in de Verenigde Staten reguleert en verzekert. U kunt ook uw werkgever, uw familie, uw vrienden of uw gemeenschapsorganisaties vragen of zij zijn aangesloten bij kredietverenigingen.

2. Vul een lidmaatschapsaanvraag in. Zodra u een kredietvereniging heeft gevonden waarbij u in aanmerking komt, moet u een lidmaatschapsaanvraag invullen. U kunt dit online, per post, telefonisch of persoonlijk in een kantoor doen. U moet enkele persoonlijke gegevens verstrekken, zoals uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, burgerservicenummer en rijbewijsnummer. U moet ook akkoord gaan met de algemene voorwaarden van de kredietvereniging, zoals de vergoedingen, de rentetarieven en het beleid. Mogelijk moet u ook toestemming geven voor een kredietcontrole of een antecedentenonderzoek om uw identiteit en uw financiële geschiedenis te verifiëren. Sommige kredietverenigingen kunnen aanvullende eisen stellen, zoals het bijwonen van een oriëntatiesessie, het volgen van een cursus financiële educatie of het doen van een donatie aan een goed doel.

3. Open een rekening. De laatste stap om lid te worden van een kredietvereniging is het openen van een rekening. Je moet een minimale storting doen, die meestal tussen $ 5 en $ 25 ligt. Deze aanbetaling is geen vergoeding, maar een deel van het eigendom in de kredietvereniging. Het geeft je stemrecht over belangrijke zaken, zoals de raad van bestuur, de dividenden en de fusies. U ontvangt ook een lidmaatschapskaart, een chequeboek, een bankpas en toegang tot internetbankieren. U kunt vervolgens de producten en diensten van de kredietvereniging gaan gebruiken, zoals spaarrekeningen, betaalrekeningen, leningen, creditcards en verzekeringen. U kunt ook genieten van de voordelen van lidmaatschap van een kredietvereniging, zoals lagere kosten, hogere rentetarieven en meer persoonlijke service.

Door deze drie stappen te volgen, kunt u lid worden van een kredietvereniging en de controle over uw financiën overnemen. Kredietverenigingen zijn een geweldige optie voor mensen die geld willen besparen, geld willen lenen en hun gemeenschap willen ondersteunen. Lid worden van een kredietvereniging is echter niet voor iedereen weggelegd. U moet de voor- en nadelen van kredietverenigingen versus banken tegen elkaar afwegen, en degene kiezen die het beste bij uw behoeften en voorkeuren past. U kunt ook verschillende kredietverenigingen vergelijken en degene vinden die de beste producten, diensten en tarieven voor u biedt. Vergeet niet dat lid worden van een kredietvereniging een verplichting is, geen gemak. Je bent niet zomaar klant, maar lid en eigenaar. U heeft een stem en een aandeel in het succes van de kredietvereniging. Daarom moet u lid worden van een kredietvereniging die aansluit bij uw waarden, uw doelen en uw levensstijl.

Credit Union wat is een Credit Union en hoe u zich bij een Credit Union kunt aansluiten - FasterCapital (4)

Deelnamevereisten, lidmaatschapsaanvraag en het openen van een rekening - Credit Union wat is een Credit Union en hoe u zich bij een Credit Union kunt aansluiten

6. Online bankieren, mobiele app, geldautomaatnetwerk en filiaallocaties

Hier vindt u een uitgebreid gedeelte over hoe u het meeste uit uw kredietverenigingsaccount kunt halen, met informatie over online bankieren, mobiele app, geldautomaatnetwerk en filiaallocaties.

Als het gaat om het beheren van uw credit union-account, heeft u verschillende handige opties tot uw beschikking. Online bankieren is een krachtig hulpmiddel waarmee u vanuit uw luie stoel toegang heeft tot uw rekening en deze kunt beheren. Met slechts een paar klikken kunt u uw accountsaldo bekijken, geld overboeken tussen accounts, rekeningen betalen en zelfs automatische betalingen instellen.

Bovendien bieden kredietverenigingen vaak een mobiele app die de kracht van online bankieren naar uw smartphone of tablet brengt. Via de mobiele app kunt u veel van dezelfde functies uitvoeren als online bankieren, maar met het extra gemak van toegang tot uw rekening onderweg. Of u nu uw saldo wilt controleren voordat u een aankoop doet of geld wilt overboeken terwijl u op reis bent, de mobiele app biedt flexibiliteit en gebruiksgemak.

Om de toegankelijkheid verder te verbeteren, beschikken kredietverenigingen doorgaans over een uitgebreid geldautomatennetwerk. Deze geldautomaten zijn strategisch gelegen, zodat u gemakkelijk toegang heeft tot uw geld wanneer u ze nodig heeft. Of u nu dichtbij huis bent of op reis bent, bij deze geldautomaten kunt u geld opnemen, uw saldo controleren en zelfs geld storten. Dit wijdverspreide netwerk zorgt ervoor dat u nooit ver weg bent van uw kredietverenigingrekening.

Naast digitale mogelijkheden onderhouden kredietverenigingen ook fysieke vestigingslocaties. Deze vestigingen dienen als knooppunt voor persoonlijke begeleiding en diepgaande financiële dienstverlening. Als u de voorkeur geeft aan face-to-face interactie of hulp nodig heeft bij complexe transacties, kan een bezoek aan een kantoor u de ondersteuning bieden die u nodig heeft. Deskundige medewerkers staan ​​klaar om uw vragen te beantwoorden, u te begeleiden bij financiële beslissingen en oplossingen op maat te bieden die aan uw behoeften voldoen.

Samenvattend bieden kredietverenigingen een reeks hulpmiddelen en diensten aan waarmee u het meeste uit uw account kunt halen.

7. Leningen, sparen, beleggen en verzekeringsproducten

Een van de belangrijkste voordelen van deelname aan een kredietvereniging is dat u toegang heeft tot een breed scala aan financiële producten en diensten die zijn afgestemd op uw behoeften en voorkeuren. Kredietverenigingen zijn coöperaties zonder winstoogmerk, eigendom van de leden, die opereren volgens het principe "mensen helpen mensen". Ze bieden concurrerende tarieven, lagere kosten en persoonlijke service aan hun leden. Of u nu een lening, een spaarrekening, een investeringsplan of een verzekering nodig heeft, u kunt het bij een kredietvereniging vinden. Hier zijn enkele tips om het maximale uit uw kredietvereniging te halen:

1. Leningen: Kredietverenigingen bieden verschillende soorten leningen aan, zoals persoonlijke leningen, autoleningen, woningleningen, studieleningen en zakelijke leningen. Afhankelijk van uw kredietgeschiedenis, inkomen en andere factoren komt u mogelijk in aanmerking voor lagere rentetarieven en flexibelere voorwaarden dan andere kredietverstrekkers. Als u bijvoorbeeld een auto wilt kopen, kunt u vooraf goedkeuring krijgen voor een lening bij uw kredietvereniging voordat u gaat shoppen. Op deze manier kunt u met de dealer over een betere prijs onderhandelen en hoeft u geen extra kosten of vergoedingen te betalen. U kunt ook geld besparen door uw bestaande leningen bij uw kredietvereniging te herfinancieren, vooral als uw kredietscore is verbeterd of de marktrente is gedaald.

2. Sparen: Kredietverenigingen bieden verschillende spaarmogelijkheden, zoals gewone spaarrekeningen, geldmarktrekeningen, depositocertificaten (CD's) en individuele pensioenrekeningen (IRA's). Deze rekeningen betalen doorgaans hogere dividenden dan banken en hebben lagere of geen minimale saldovereisten. U kunt ook profiteren van het National Credit Union Share Insurance Fund (NCUSIF), dat uw stortingen verzekert tot $ 250.000 per account. Sommige kredietverenigingen bieden ook speciale spaarprogramma's aan, zoals vakantieclubs, vakantieclubs of jeugdrekeningen, waarmee u kunt sparen voor specifieke doelen of gelegenheden.

3. Beleggingen: Kredietverenigingen kunnen u helpen bij het plannen van uw toekomst door beleggingsdiensten aan te bieden, zoals financiële planning, vermogensbeheer, beleggingsfondsen, aandelen, obligaties en lijfrentes. U kunt samenwerken met een gekwalificeerde financieel adviseur die uw risicotolerantie, doelstellingen en tijdshorizon kan beoordelen en de beste beleggingsstrategie voor u kan aanbevelen. U kunt ook profiteren van de educatieve bronnen en hulpmiddelen die uw kredietvereniging biedt, zoals seminars, webinars, nieuwsbrieven, rekenmachines en artikelen, om meer te leren over beleggen en het beheren van uw geld.

4. Verzekeringen: Kredietverenigingen kunnen u en uw gezin beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen door verzekeringsproducten aan te bieden, zoals levensverzekeringen, ziektekostenverzekeringen, autoverzekeringen, woningverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. U kunt een dekking krijgen die past bij uw behoeften en budget, en profiteren van kortingen en voordelen die exclusief zijn voor leden van een kredietvereniging. U kunt bijvoorbeeld TruStage Insurance afsluiten, een programma dat samenwerkt met kredietverenigingen om hun leden betaalbare en kwalitatieve verzekeringen te bieden. U kunt ook gebruik maken van de Credit Union Auto Club, een hulpdienst bij pech onderweg die u en uw gezin dekking biedt in geval van pech, buitensluiting, een lekke band of een ander noodgeval.

Credit Union wat is een Credit Union en hoe u zich bij een Credit Union kunt aansluiten - FasterCapital (5)

Leningen, sparen, beleggen en verzekeringsproducten - Credit Union wat is een Credit Union en hoe u zich bij een Credit Union kunt aansluiten

8. Stemmen, vrijwilligerswerk en belangenbehartiging

Een van de voordelen van lidmaatschap van een kredietvereniging is dat u inspraak heeft in de manier waarop deze wordt beheerd en welke diensten zij aanbiedt. In tegenstelling tot banken, die eigendom zijn van aandeelhouders en gedreven worden door winsten, zijn kredietverenigingen eigendom van hun leden en gedreven door hun behoeften. Als lid kunt u uw kredietvereniging op verschillende manieren ondersteunen, zoals stemmen, vrijwilligerswerk en belangenbehartiging. In deze sectie onderzoeken we elk van deze manieren en hoe ze een verschil kunnen maken voor uw kredietvereniging en uw gemeenschap.

- Stemmen: als lid van een kredietvereniging heeft u het recht om te stemmen voor de raad van bestuur en andere belangrijke beslissingen die van invloed zijn op de richting en het beleid van uw kredietvereniging. De raad van bestuur bestaat uit collega-leden die hun tijd en vaardigheden vrijwillig inzetten om toezicht te houden op het management en het bestuur van de kredietvereniging. Door te stemmen kunt u ervoor zorgen dat het bestuur uw belangen en waarden vertegenwoordigt, en dat de kredietvereniging op een transparante en verantwoordelijke manier opereert. U kunt ook stemmen over zaken als fusies, dividenden, vergoedingen en nieuwe producten of diensten. Stemmen gebeurt meestal tijdens de jaarlijkse algemene vergadering (AVA) of via online- of poststemmingen. Om te stemmen moet u een actief lid zijn van de kredietvereniging, wat betekent dat u een minimumsaldo op uw rekening heeft en regelmatig gebruik maakt van de diensten van de kredietvereniging. Meer informatie over het stemproces en de kandidaten voor het bestuur vindt u op de website of nieuwsbrief van uw kredietvereniging.

- Vrijwilligerswerk: een andere manier om uw kredietvereniging te ondersteunen is door uw tijd, vaardigheden of middelen beschikbaar te stellen om te helpen met haar activiteiten, evenementen of initiatieven. Vrijwilligerswerk kan een lonende ervaring zijn waarmee u kunt bijdragen aan het succes van uw kredietvereniging, nieuwe vaardigheden kunt leren, nieuwe mensen kunt ontmoeten en iets terug kunt geven aan uw gemeenschap. Er zijn veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen bij uw kredietvereniging, afhankelijk van uw interesses en beschikbaarheid. U kunt bijvoorbeeld lid worden van een commissie, helpen bij een inzamelingsactie, een nieuw lid begeleiden, een workshop financiële geletterdheid geven of helpen bij een gemeenschapsproject. U kunt zich ook aanmelden om bestuurslid of afgevaardigde te worden. Dit zijn meer betrokken rollen die een langere inzet en meer verantwoordelijkheid vereisen. Om vrijwilligerswerk te doen, kunt u contact opnemen met de filiaalmanager of vrijwilligerscoördinator van uw kredietvereniging en uw interesse en beschikbaarheid kenbaar maken. U kunt ook de website of sociale media van uw kredietvereniging raadplegen voor huidige of toekomstige vrijwilligersmogelijkheden.

- Belangenbehartiging: een derde manier om uw kredietvereniging te steunen is door te pleiten voor haar belangen en waarden in de bredere samenleving. Belangenbehartiging kan vele vormen aannemen, zoals het verspreiden van de voordelen en diensten van uw kredietvereniging, het uitnodigen van uw vrienden en familie om mee te doen, het schrijven van een getuigenis of een recensie, het delen van de verhalen en prestaties van uw kredietvereniging op sociale media, of het deelnemen aan campagnes en petities. Belangenbehartiging kan ook inhouden dat u opkomt voor de rechten en behoeften van uw kredietvereniging in de politieke en regelgevende arena, zoals contact opnemen met uw lokale vertegenwoordigers, lid worden van een kredietvereniging, of het bijwonen van een bijeenkomst of een hoorzitting. Door te pleiten voor uw kredietvereniging kunt u helpen de bekendheid ervan te vergroten, nieuwe leden aan te trekken, beleidsbeslissingen te beïnvloeden en de toekomst ervan te beschermen. U kunt ook uw steun betuigen aan de kredietverenigingenbeweging, een mondiaal netwerk van coöperatieve financiële instellingen die een gemeenschappelijke visie delen op sociale rechtvaardigheid, economische democratie en ecologische duurzaamheid. U kunt meer informatie vinden over belangenbehartiging en hoe u betrokken kunt raken op de website van uw kredietvereniging of via uw kredietvereniging.

Het gevoel dat je een technisch team nodig hebt kant?FasterCapital's Een intern team van professionals werkt met u samen bij het bouwen, testen en verbeteren van uw product na de lanceringDoe met ons mee!

9. Samenvatting, call-to-action en aanvullende bronnen

U bent aan het einde gekomen van deze blogpost over kredietverenigingen. In dit gedeelte zal ik de belangrijkste punten samenvatten, enkele suggesties geven over hoe je lid kunt worden van een kredietvereniging, en enkele aanvullende bronnen delen om verder te leren. Ik hoop dat je dit bericht met plezier hebt gelezen en iets nieuws hebt geleerd over de voordelen en kenmerken van kredietverenigingen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste conclusies uit dit bericht:

- Een kredietvereniging is een financiële coöperatie zonder winstoogmerk die eigendom is van en gecontroleerd wordt door haar leden, die een gemeenschappelijke band delen, zoals locatie, beroep of affiliatie.

- Kredietverenigingen bieden lagere vergoedingen, hogere rentetarieven en een betere klantenservice dan de meeste banken, omdat ze niet gedreven worden door winstmotieven en zich richten op het dienen van de behoeften van hun leden.

- Kredietverenigingen bieden ook een reeks financiële producten en diensten aan, zoals spaarrekeningen, betaalrekeningen, leningen, creditcards, hypotheken, verzekeringen en beleggingsopties.

- Om lid te worden van een kredietvereniging moet u voldoen aan de geschiktheidscriteria van de specifieke kredietvereniging waarbij u zich wilt aansluiten, die kunnen variëren afhankelijk van hun statuten en statuten. U moet ook een aandelenrekening openen met een minimale storting, die uw eigendomsbelang in de kredietvereniging vertegenwoordigt.

- Zodra u lid bent van een kredietvereniging, kunt u profiteren van de voordelen van lidmaatschap, zoals stemrecht, dividenden en toegang tot financiële educatie en advies. U kunt ook tussen kredietverenigingen wisselen als u verhuist, van baan verandert of ergens anders een betere deal vindt, zolang u maar aan de deelnamevereisten voldoet.

Als u geïnteresseerd bent om lid te worden van een kredietvereniging, volgen hier enkele stappen die u kunt nemen om de beste voor u te vinden:

1. Identificeer uw gemeenschappelijke band. Zoek naar kredietverenigingen die mensen bedienen die jouw locatie, beroep of overtuiging delen. U kunt online tools gebruiken zoals [Vind een Credit Union](https://www.mycreditunion.

Vind NU een tech-team voor je StartupHet interne team van FasterCapital staat aan uw zijde en verzorgt uw technische ontwikkeling van A tot Z!Doe met ons mee!

Denne blog er automatisk oversat ved hjælp af vores kunstige intelligens-tjeneste. Vi beklager eventuelle oversættelsesfejl, og du kan finde den originale artikel på engelsk her:
Credit Union What is a Credit Union and How to Join One

Credit Union  wat is een Credit Union en hoe u zich bij een Credit Union kunt aansluiten - FasterCapital (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 5707

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.