Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (2024)

door Linda | Laatste update Feb 6, 2024 | Gepubliceerd Dec 27, 2019 | Azië, Budget, Filipijnen | 18 reacties

De Filipijnen is voor vele een echte bucketlist bestemming. Overal zie je wuivende palmbomen, hagelwitte stranden en helder blauw water. De onderwater wereld is ronduit geweldig en de Filipijnen is echt een waar paradijs. Maar hoeveel moet je nou sparen voor een reis door de Filipijnen? In dit artikel deel ik ons budget Filipijnen en vertel ik je wat de Filipijnen kosten zijn. Zo weet jij precies hoeveel je moet sparen!

Inhoudsopgave

Valuta; het geld in de Filipijnen

In de Filipijnen wordt betaald met de Filipijnse Peso, vaak afgekort tot PHP. Dit is ook gelijk de afkorting die je in dit artikel voornamelijk tegen zal komen. De wisselkoers die ik hanteer in dit artikel is:

€1 = 56,22 PHP
1 PHP = €0,02

Je kunt dan voor jezelf bedenken of je iets meer moet sparen, of dat de reis met de wisselkoers voor jouw reis juist voordeliger uit kan vallen.

Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (1)

Budget Filipijnen

Voor je een reis gaat maken naar de Filipijnen is het handig om te weten wat een reis door de Filipijnen ongeveer gaat kosten. Je moet namelijk toch weten hoeveel je moet sparen voor je reis. Wij noemden de Filipijnen regelmatig de Fee-lipijnen omdat je werkelijk waar overal een extra fee moet betalen, terwijl je vaak geen idee hebt waarom. Verder is het eten vaak duurder dan in andere landen in Azië en de kwaliteit een stuk minder. Hetzelfde geldt voor accommodaties. Ook moet je veel vliegen en veel gebruik maken van de ferry. Je budget Filipijnen zal daarom hoger liggen dan je budget van andere Aziatische landen. Waar ons budget Bali ons enorm mee viel, vielen de kosten Filipijnen mij best tegen.

Dit budget Filipijnen is gebaseerd op een reis van Manilla, naar Coron, El Nido, Port Barton, Puerto Princesa, Boracay en Bohol. Daarna moesten wij helaas naar huis door vervelende omstandigheden. In totaal verbleven wij 19 nachten in de Filipijnen. Nieuwsgierig naar de exacte route? Lees dan ook ons artikel met onze Filipijnen reisroute.

Net zoals bij alle andere budget artikelen deel ik de Filipijnen kosten in in diverse categorieën. Zo vertel ik over de kosten voor het vervoer naar de Filipijnen, het vervoer ter plaatse, eten en drinken, accommodaties, activiteiten en overige kosten.

Nadat ik verteld heb wat wij per categorie kwijt waren vertel ik wat ons totale budget Filipijnen was en geef ik antwoord op de vraag: wat kost reizen door de Filipijnen?

Vervoer naar de Filipijnen

Wij reisden vanaf het mooie Bali door naar de Filipijnen. Wij vlogen op Manilla. Omdat wij al redelijk dichtbij waren was ons vliegticket natuurlijk een stuk goedkoper dan als je vanaf Nederland naar de Filipijnen gaat vliegen. Wij waren voor ons enkeltje ongeveer €150,- per persoon kwijt. Na 30 dagen Filipijnen zouden wij vanaf Manilla voor zo’n €80,- naar Kuala Lumpur vliegen, maar dit ticket hebben wij nooit gebruikt. De prijzen zijn allemaal inclusief bagage, wat wij moesten bij boeken doordat wij met Air Asia vlogen.

Als je vanaf Nederland richting Manilla of Cebu vliegt kan je soms mazzel hebben en een leuke deal vinden. Zo vlogen mensen die wij ontmoet hadden in de Filipijnen voor ongeveer €450,- retour naar Cebu. Dit is een hele nette prijs. Meestal zie ik prijzen voor rond de €600,- voorbij komen, dus ik zou zeker dat bedrag in gedachte houden als je boekt.

Vervoer ter plaatse

Als je gaat rondreizen door de Filipijnen zul je veel gebruik maken van boten, vliegtuigen, tricycles, taxi’s en jeepneys. Boten en vliegtuigen zorgen ervoor dat je budget Filipijnen behoorlijk kan oplopen. Tricycles gebruik je vaak voor korte afstanden en zijn goed betaalbaar. Jeepneys zie je vaak in steden rijden. Taxi’s rijden soms op de meter, soms moet je onderhandelen. Wij maken daarom altijd gebruik van grab, lekker makkelijk en geen gedoe!

In de Filipijnen vlogen wij meerdere keren. Zo vlogen wij voor een ruime €100,- van Manilla naar Coron en betaalden wij ditzelfde bedrag voor een vlucht van Puerto Princesa naar Caticlan, het vliegveld bij Boracay. Voor een vliegticket van Boracay naar Cebu waren wij €45,- kwijt. Dit zijn allemaal bedrag per persoon en inclusief bagage.

Wij namen ook meerdere keren de ferry. Zo gingen wij met de ferry van Coron naar El Nido, wat ons een ruime €30,- per persoon kostte. Ook namen wij de ferry van Cebu naar Bohol en weer terug, wat ons per enkele reis €8,- per persoon kostte. Dit is exclusief bagage en fee. De ferry naar Boracay kostte ons ongeveer €5,- per persoon.

In totaal gaven wij zo’n40.324,76 PHPuit aan vervoer ter plaatse. Dit komt neer op €717,27.Per persoon is dit €358,63,per persoon per dag komen we uit op een budget van €17,93

Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (2)

Eten en drinken

Als wij ergens geen fan van waren in de Filipijnen was het toch wel het eten. Het was er gewoon niet lekker. Veel eten is gewoon echt vet en de meeste dingen smaken niet hoe ze horen te smaken. Wij houden echt van pizza, maar in de Filipijnen heb ik hem zelfs een keer kokhalzend opgegeten. Het was zo vies. Maar dat was met alles, dus je moet iets na een tijdje.

Wij hebben hierdoor behoorlijk ongezond gegeten en ook vaak bij de wat duurdere plekken gegeten. Ook al zei dat dus ook lang niet altijd iets over de kwaliteit.

Een gemiddeld ontbijt kostte ons tussen de 50 PHP (€0,88) en 250 PHP (€4,45) per persoon. Voor een lunch waren wij vaak hetzelfde kwijt. Diner kostte ons vaak tussen de 200 PHP (€3,55) en 550 PHP (€9,78) per persoon.

In totaal gaven wij21919 PHPuit aan eten en drinken. Dit komt neer op €389,87met zijn tweeën in 20 dagen. Per persoon gaven wij dus€194,94. Per persoon per dag is dit€9,74. Hier moet ik bij zeggen dat wij uit wanhoop vaak alleen lunchten met een appel, koekjes of chips. Voor ontbijt geldt hetzelfde. Op Boracay zat ontbijt inbegrepen bij ons hotel.

Accommodaties

De accommodaties in de Filipijnen vielen ons wat tegen. Ze waren qua prijs kwaliteit een stuk minder goed dan bijvoorbeeld accommodaties in Maleisië en Bali. Maar goed, we hebben even goed op prima plekken geslapen. Wij kozen voor accommodaties altijd voor een van de goedkoopste opties. Wij hadden soms een gedeelde badkamer, maar ook vaak een eigen badkamer. Elke nacht sliepen wij in een privé kamer. Wij boekten onze accommodaties vrij last minute, omdat wij nogal vaak van plan veranderen. Dit betekende wel dat er niet altijd even veel keuze was.

In totaal gaven wij aan accommodatie 36.638,50 PHP uit. Dit komt neer op€651,73. Per nacht waren wij dus€32,59kwijt met zijn tweeën voor accommodaties die helemaal niet heel geweldig waren. Per persoon waren wij voor accommodatie €325,73 kwijt en per persoon per dag is dit€16,29.

Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (3)

Activiteiten en bezienswaardigheden

Als je iets wilt zien in de Filipijnen moet je regelmatig mee met een tour. De meeste mooie stranden liggen namelijk op eilandjes. Mijn tip is: doe niet wat wij deden, maar geef meer geld uit en boek alleen privé tours. Wij boekten gewoon tours met een groep, maar dat betekent dat je overal met minstens honderd andere mensen bent. Niet leuk en het verpest je beeld van de Filipijnen. Als je een privé tour doet ga je hier dus meer kwijt zijn, maar heb je wel de stranden voor jezelf. Beter dus!

Wij deden rondom Coron een tour en bij El Nido deden wij er twee. In Port Barton deden wij ook nog een tour. Soms komen er na het betalen van de tour ineens nog extra kosten bij voor entree gelden. Hieronder heb ik even een overzicht gemaakt van de prijzen per tour (per persoon):

Tour Coron: 1500 PHP (€26,68)
Tour A El Nido: 1400 PHP (€24,90)
Tour C El Nido: 1400 PHP (exclusief 100 PHP entree geld) (€24,90)
Tour Port Barton: 1200 PHP (€21,35)

Ga je een meerdaagse tour doen tussen Coron en El Nido? Reken dan op een bedrag van ongeveer €250,- voor 2 nachten. Wij deden deze tour niet en achteraf vond ik dat wel heel jammer. Twijfel jij welk tour je moet doen? Lees dan eens dit handige artikel: vergelijking expedities eilandhoppen El Nido – Coron. Dat gaat je zeker helpen bij je keuze!

In totaal gaven wij11.200 PHPuit aan activiteiten. Dat komt neer op€199,23.Per persoon is dit€99,62. Per persoon per dag gaven wij dus€4,98uit aan activiteiten. Hoe meer je doet op dit gebied, hoe hoger de kosten Filipijnen gaan uitvallen dus.

Ben je nieuwsgierig welke plekken wij bezochten? Lees dan ook eens ons artikel waarin ik onze route Filipijnen met je deel.

Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (4)

Overige kosten Filipijnen

De overige kosten Filipijnen zijn de kosten die niet passen bij bovenstaande categorieën. Zo deden wij een keer de was en noemden wij de Filipijnen met een reden de Fee-lipijnen. Toen wij vanaf Cebu naar Nederland vlogen moesten wij nog even 850 PHP per persoon aan fee betalen. Maar ook om überhaupt naar Port Barton te mogen betaalden wij fee. Verder betaal je nog fee als je met de boot gaat en verzinnen ze overal wel iets. Verder kochten wij een drybag in de Filipijnen, huurden wij twee keer waterschoenen en kochten wij een simkaart.

In totaal gaven wij zo’n3890 PHPuit aan overige kosten Filipijnen. Dit komt neer op€69,20. Per persoon is dit €34,60,per persoon per dag was het€1,73.

Totale kosten Filipijnen

Nu ik je hebt verteld wat wij per categorie kwijt waren in de Filipijnen is het tijd om ons totale budget Filipijnen te delen en een antwoord te geven op de vraag: wat kost reizen door de Filipijnen? In 20 dagen op de Filipijnen gaven wij113.972,26 PHPuit met zijn tweeën. Dit komt neer op€2027,35. Per persoon waren wij dus€1013,68kwijt voor 20 dagen. Per persoon per dag lag ons budget Filipijnen op€50,68. Persoonlijk vind ik dat echt heel veel voor een land in Azië!

Om je een duidelijk overzicht te geven van de Filipijnen kosten heb ik hieronder een tabel gemaakt met alle kosten per persoon in euro’s:

CategorieTotale kosten per persoon in €Dagbudget per persoon in €
Vervoer naar de Filipijnen€450/600 (telt verder niet mee)
Vervoer ter plaatse€358,63€17,93
Eten en drinken€194,94€9,74
Accommodaties€325,75€16,29
Activiteiten€99,62€4,98
Overige kosten Filipijnen€34,60€1,73
Totale budget Filipijnen€1013,68€50,68

Kan dit goedkoper?

Het kan goedkoper, maar dan moet je dus lokaal eten en dat is nog viezer dan het niet lokale eten in de Filipijnen. Ook zou je kunnen besparen als je minder verplaatst en alles vroeger boekt. Vluchten zijn langer van te voren vaak goedkoper en ook kun je dan makkelijker goedkopere accommodaties vinden. Je levert dan wel in op je vrijheid. Daar tegenover staat dat als je privé tours boekt en de meerdaagse tocht doet tussen Coron en El Nido dat je al snel meer kwijt bent dan dit. Ook duiken kan je budget Filipijnen nog behoorlijk hoger maken. Ga dus zeker uit van €50,- per dag, want veel goedkoper kan lastig zijn.

Zo, dit was ons budget Filipijnen en waren bij ons de totale kosten Filipijnen. Het viel ons tegen en ik had het wat goedkoper verwacht. Vooral het eten en de accommodatie viel ons qua prijs-kwaliteit tegen. Qua vervoer en tours wisten wij dat we meer kwijt zouden zijn dan in andere Aziatische landen. Maar goed, als je weet dat de Filipijnen niet echt een hele low budget bestemming is, kun je er een prachtige en onvergetelijke reis maken.

Wat vind jij van de Filipijnen kosten? Valt ons budget Filipijnen je mee of tegen?

Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (5)

Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (6)

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg onsop

Nog meer leuke reisinspiratie!

    • Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (8)

      Linda op januari 2, 2020 om 11:33 pm

      Het is zeker een mooi land ook om eens te bezoeken!

      Antwoord

  1. Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (9)

    Jenny op december 27, 2019 om 11:14 pm

    He, ik vond het eten in de Filipijnen helemaal niet zo slecht. Ok, het is geen Indonesië, maar het is prima te pruimen.

    Handig overzicht trouwens!

    Antwoord

    • Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (10)

      Linda op januari 2, 2020 om 11:34 pm

      Ik ben dus helemaal geen hele moeilijke eten, maar ik vond dit echt vies. Misschien omdat we net uit Indonesië vandaan kwamen, of omdat wij op de verkeerde plekken gegeten hebben, maar ik zag na een tijdje gewoon op tegen elke maaltijd.

      Antwoord

      • Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (11)

        Brigith op januari 24, 2020 om 1:44 pm

        Wat een goed overzicht. Het is hier (ik ben nu in de Filipijnen) ook echt wel een stukje duurder. Ik herken mezelf in je verhaal over het eten. Ik kom zelf nu ook net uit Bali en ik denk dat daardoor slechter smaakt. Als je echt lokaal gaat eten dan vind ik het vaak beter als die restaurants hier. En de Feeee – lippines idd. Ook een bijzonder iets haha

        Antwoord

        • Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (12)

          Linda op januari 26, 2020 om 1:04 pm

          Ja dat heeft er zeker mee te maken!

          Antwoord

  2. Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (13)

    Marcha op december 29, 2019 om 9:13 pm

    Ik ben nog nooit in een Aziatisch land geweest, dus ik vind de kosten erg meevallen. Maar wat ik begrijp is dit in verhouding met andere landen in Azië dus best prijzig.

    Wat een uitgebreide,volledige blog! Heel fijn en bruikbaar als je deze kant op gaat.

    Antwoord

    • Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (14)

      Linda op januari 2, 2020 om 11:37 pm

      Ja vooral als je het vergelijkt met onze reizen naar Maleisië, China en Bali was dit prijzig. Daar zaten we namelijk tussen de 28 en 35€ per persoon per dag, dus bijna €20,- per dag minder. Scheelt best!

      Antwoord

  3. Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (15)

    Diana op december 30, 2019 om 10:14 am

    Toen ik las dat het eten niet te pruimen is kan ik dat haast niet geloven. Niet dat ik jullie niet geloof maar dacht altijd dat het eten daar altijd heerlijk was haha. Dus ben nu wel erg benieuwd.

    Antwoord

    • Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (16)

      Linda op januari 2, 2020 om 11:33 pm

      Ze hebben er niet echt een eigen keuken, dus veel dingen uit omliggende landen. En daar is niks mis mee, maar alles is vet en over het algemeen smaakloos. Ik hoor vaker negatieve dingen over het eten, dus wij hadden het al verwacht, maar het viel me alsnog enorm tegen. We kwamen ook net uit Indonesië vandaan en daar is het eten echt geweldig lekker, dus dat heeft hoogstwaarschijnlijk mee gespeeld. Maar het eten heeft voor ons wel gezorgd dat we waarschijnlijk niet meer teruggaan om ooit onze reis af te maken in de Filipijnen

      Antwoord

  4. Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (17)

    Janet op december 30, 2019 om 2:41 pm

    Ik heb net een trip naar de Filipijnen geboekt, dus je blogpost komt als geroepen! 🙂 Het duurt alleen nog wel even, maar de voorpret is al begonnen! Ik vind het budget wel naar verwachting, ik wist dat het duurder zou zijn dan omliggende landen dus ik had hier wel rekening mee gehouden. Het lijkt me een prachtig land.. ik kan niet wachten!

    Antwoord

    • Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (18)

      Linda op januari 2, 2020 om 11:31 pm

      Wat gaaf zeg! Heerlijk vooruitzicht. Het land is zeker prachtig. Wij hadden het van te voren wat goedkoper verwacht, dus vonden het wat tegenvallen. Vooral na Bali, wat ons echt enorm mee viel juist qua kosten. Maar goed, het is een ontzettend mooi land. Veel plezier alvast, wanneer ga je?

      Antwoord

  5. Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (19)

    Dewi op januari 6, 2020 om 7:52 pm

    Wow dat is inderdaad best duur vergeleken met andere landen in Zuidoost-Azië!! Wij zijn gemiddeld in Zuidoost-Azië €25,- per persoon per dag kwijt, maar Filipijnen zijn we nog nooit geweest. Goede tip trouwens om vooral privétours te boeken. Lijkt me niks om met 100 anderen een boot te delen!

    Antwoord

    • Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (20)

      Linda op januari 7, 2020 om 7:26 pm

      Wij baalden ook zo dat wij geen privé tours deden, had onze trip zoveel leuker gemaakt. Maar ja, de Filipijnen zijn inderdaad niet goedkoop, wij reizen nooit echt low budget, maar in andere landen gaven wij toch rond de 28/30 uit per dag maximaal.

      Antwoord

  6. Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (21)

    Theodor H.C. van Gruisen op april 5, 2023 om 1:28 pm

    Linda de filijpijnen zijn niet zo duur als dat jij het beschrijft ik heb er 10 jaar gewoond en het lokale eten is wel lekke maar het zal jou wel niet smaken omdat jij het met een westerse bril bekijkt. de stalletjes vijn inderdaad niet zo schoon en de filipino eet zijn eten lauwwarm en niet heet zoals wij in europa doen. als jij de street food in de filipijnen eet dan is dat veilig en goed bereid. de BBQ, kwek kwek, lugau zijn lekker en vers. ook de lunch in een street food place rijst met care care, of dinaguan is heerlijk. zert de volgende keer je bril af en doe mee met de inheemse bevolking dan beleef je de echte Filipijnen.

    Antwoord

    • Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (22)

      Linda op april 5, 2023 om 5:29 pm

      Het echte Filipijnen beleven is op Palawan heel moeilijk en daar zijn wij geweest. Het was enorm toeristisch, compleet overspoeld, alles zag zwart van de mensen. En dit waren toch echt de prijzen die wij kwijt waren. Misschien op een wat minder toeristisch stuk dat het goedkoper kan, maar naar mijn idee is het op Palawan gewoon nou eenmaal zo. Wij hadden nog veel meer plannen, maar helaas, door omstandigheden hebben wij de Filipijnen niet verder kunnen ontdekken.

      Antwoord

  7. Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (23)

    Erik Flippo op september 18, 2023 om 6:38 am

    Hoi Linda, ik ben nu 5 maanden op de Filipijnen en het bevalt prima. Ik ben samen met mijn vrouw die Filipijnse is, en die kookt voor mij de lekkerste verse dingen. Restaurants zijn vaak duur en je moeten wel weten hoe alles smaakt.Dus moet je misschien de Filipijnse keuken bestuderen. Ze eten hier inderdaad best vet en zout.

    Antwoord

    • Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (24)

      Linda op september 20, 2023 om 8:20 pm

      Kan me voorstellen dat je dan heerlijk kunt eten! Je moet misschien ook gewoon een beetje weten waar je moet zijn

      Antwoord

Reactie verzenden

Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? (2024)

FAQs

Budget Filipijnen | Wat kost reizen op de Filipijnen? ›

Dagbudget rondreis Filipijnen

Is het duur op de Filipijnen? ›

Kosten Filipijnen

Zuid-Oost Azië staat bekend als een van de goedkoopste bestemmingen ter wereld. De Filipijnen wordt dan ook vaak gezien als budgetbestemming máár het is wel zeker een tikkeltje duurder dan andere bestemmingen in Zuid-Oost Azië.

Hoeveel geld heb je nodig in Filipijnen? ›

Gemiddeld dagbudget voor de Filipijnen

Wij zaten op €1600 per persoon per maand omdat we veel activiteiten hebben gedaan. Dit kan goedkoper als je goed op je geld let en niet te veel gekke dingen doet. Het kan ook snel veel duurder zijn als je regelmatig in wat luxere hotels slaapt.

Hoeveel kost een taxi in de Filipijnen? ›

Reiskosten voor bus, minivan en taxi

Een minivan kost ongeveer 150 pesos per 2 uur. De taxi rekent ongeveer 300 pesos per half uur. In de grote steden kan je Grab gebruiken maar ik ervaar toch dat de gewone witte taxi met meter goedkoper is.

Hoeveel kost backpacken in Filipijnen? ›

Een rondreis door de Filipijnen kost gemiddeld € 20-50 per dag als je in goedkope ho(s)tels slaapt. Dat komt neer op zo'n € 700 (exclusief vliegticket) voor een maand reizen als budgetreiziger.

Welke maand het beste naar Filipijnen? ›

De Filipijnen heeft een tropisch klimaat, dat door de moesson wordt beïnvloed. Over het algemeen is de beste reistijd tijdens het droge seizoen; van november tot april. De meeste regen valt doorgaans in de periode juni t/m september.

Heb je een visum nodig voor de Filipijnen? ›

Blijft u langer dan 30 dagen op de Filipijnen? U moet een visum hebben. Vraag het visum aan bij de Filipijnse ambassade in Den Haag (informatie in het Engels).

Wat kost een visum voor de Filipijnen? ›

Consulaire tarieven 2024
VisaEUR
Schengenvisum normaal tarief€ 80,00
Schengenvisum laag tarief**€ 35,00
Luchthaventransitvisum kinderen tot 6 jaarGratis
Luchthaventransitvisum kinderen 6 t/m 11 jaar€ 40,00
11 more rows

Hoeveel fooi geven in Filipijnen? ›

Fooien. In de Filipijnen worden fooien zeer op prijs gesteld want de mensen verdienen weinig per maand. In sommige restaurants is de fooi al bij de rekening inbegrepen, maar in de meeste gevallen niet. U kunt dan 5-10% van de rekening als fooi achterlaten.

Hoeveel geld pinnen Filipijnen? ›

Geld pinnen in de Filipijnen

Bij de meeste banken kan je maximaal 10.000 pesos pinnen. Dit is ongeveer €175 euro.

Heb je uber in de Filipijnen? ›

We raden aan om de app Grab te gebruiken. Dit is de Aziatische variant van Uber. Hiermee kun je gemakkelijk een taxi regelen, aangeven waar je heen wilt, gelijk de prijzen bekijken en zien hoelang je onderweg bent. Grab is bovendien goedkoper dan een reguliere taxi.

Waarom zou je naar de Filipijnen gaan? ›

Een reis door de Filipijnen brengt je langs de mooiste ongerepte stranden en eilandjes, actieve vulkanen, Spaans koloniale steden, de rijkste koraalriffen ter wereld en door berggebieden met prachtige panorama's over omvangrijke rijstterrassen. Met dit alles word je ontvangen door een hartverwarmende lokale bevolking.

Waar betalen ze mee in Filipijnen? ›

De munteenheid in de Filipijnen is de Filipijnse Peso (PHP). Een euro staat gelijk aan ongeveer 60 Peso. Kijk voor de actuele koers van de Peso op www.oanda.com. Voorafgaande uw reis hoeft u geen Peso te kopen.

Wat is het mooiste eiland van de Filipijnen? ›

Palawan. Palawan is de absolute parel en is al meermaals uitgeroepen tot het mooiste eiland ter wereld. Het archipel bestaat uit ongeveer achttienhonderd tropische eilanden en biedt de perfecte omgeving voor het verkennen van de diverse eilandjes.

Wat kost uit eten in Filipijnen? ›

Gemiddeld gaven wij €4,75 uit aan eten. Reken daar een biertje of wat fris bij, plus wat water en een lunch en je komt op ongeveer €6 per persoon per dag uit.

Wat moet je zien in de Filipijnen? ›

De beste attracties in Filippijnen
  • White Beach. 6.600. Stranden. ...
  • Puerto Princesa Underground River. 5.771. Wateren. ...
  • Intramuros. 3.609. Wijken. ...
  • Nacpan Beach. 2.704. Stranden. ...
  • Chocolate Hills Natural Monument. 2.815. Geologische formaties. ...
  • Kayangan Lake. 2.461. Wateren. ...
  • Yapak Beach (Puka Shell Beach) 2.824. Stranden. ...
  • Big Lagoon. 1.747. Wateren.

Kan je met euro betalen in Filipijnen? ›

Houdt u er wel rekening mee dat er soms een percentage aan kosten wordt berekend. Geld wisselen: contant geld (zoals Euro's) kunt u eventueel wisselen op de luchthaven, bij de bank en bij de grotere hotels. Wisselkoers: de waarde van 100 Filipijnse Peso was in februari 2024 ongeveer € 1,64.

Is de Filipijnen een rijk land? ›

Sinds de onafhankelijkheid van de Filipijnen kort na de Tweede Wereldoorlog heeft de economie van het land een zeer wisselende ontwikkeling doorgemaakt. Direct na de Tweede Wereldoorlog werden de Filipijnen beschouwd als een van de rijkste landen van Azië met een snelle groei van haar economie.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6196

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.