Binance Vadeli İşlemler NEXT Hüküm ve Koşulları | Binance Support (2024)

1. Giriş

1.1. Vadeli İşlemler NEXT'e ("NEXT") katılarak, işbu NEXT koşullarındaki ("NEXT Koşulları"), Binance Kullanım Koşullarındaki ("Kullanım Koşulları") ve Binance Vadeli İşlemler Hizmet Anlaşmasındaki (“Vadeli İşlemler Hizmet Anlaşması”) (topluca, "Koşullar") tüm hüküm ve koşulları okuduğunuzu, anladığınızı ve kabul ettiğinizi beyan edersiniz. Ayrıca, Koşullara tabi olacağınızı ve uyacağınızı da kabul ve beyan edersiniz. Koşulları bütünüyle anlamıyor ve kabul etmiyorsanız, NEXT'i kullanmamalı veya NEXT'e katılmamalısınız.

1.2. İşbu NEXT Koşullarında kullanılan ve burada tanımlanmayan tüm terimler ve atıflar,

Kullanım Koşulları veya Vadeli İşlemler Hizmet Anlaşması'nda belirtilen anlam ve yapıya sahip olacaktır.

1.3. Binance, tamamen kendi takdirine bağlı olarak işbu NEXT koşullarını herhangi bir zamanda ve herhangi bir nedenle önceden haber vermeksizin değiştirme veya iptal etme hakkını saklı tutar.

2. Tanımlar

2.1. “Kilitleme Dönemi”, ürün sayfasında muhtelif yerlerde belirtildiği üzere, Seçimi (aşağıda tanımlandığı üzeree) çekemeyeceğiniz, USDT'ye dönüştüremeyeceğiniz veya yeniden başka bir tokene tahsis edemeyeceğiniz süreyi ifade eder.

2.2. “Çarpan”, "seçim miktarı"nı katlamak suretiyle bonus kupon tutarını artıran bir katsayıyı ifade eder. Çarpan değeri 1,2 iken bir tokene 100 seçim tahsis ettiyseniz ve bu token UM'de listelenirse ve 120 USDT (100x 1,2) değerinde bir bonus kuponu kazanırsınız.

2.3. “NEXT Havuzu", listeleneceğini tahmin ettiğiniz tokenlerden oluşan bir havuzu ifade eder.

2.4. “Aday gösterme”, NEXT Havuzuna eklenmesi önerilen yeni tokenleri ifade eder.

2.5. “Aday Gösterme Ücreti”, 2.000 USDT tutarındaki aday gösterme sermayesini ifade eder.

2.6. “Seçim”, bir token havuzu içinden listeleneceğini tahmin ettiğiniz bir token için yaptığınız bir bahsi ifade eder. Seçimlerinizin üst limiti 2.000'dir.

2.7. “Tahmin”, listeleneceğini tahmin ettiğiniz tokenleri seçmeniz anlamına gelir.

2.8. “Standart Seçim Üst Sınırı”, 100 seçimi ifade eder.

2.9. “Token", mevcut veya üçüncü taraf bir blockchain ağı üzerinde geliştirilen dijital değer birimlerini ifade eder.

2.10. “Mevcut Vadeli İşlemler Kullanıcıları”: İlk kez Vadeli İşlemler NEXT ürününe katılım sağlamadan önce Binance Vadeli İşlemler platformunda alım satım yapmış olan yatırımcılardır.

2.11. “Yeni Vadeli İşlemler Kullanıcıları”: İlk kez Vadeli İşlemler NEXT ürününe katılım sağlamadan önce Binance Vadeli İşlemler platformunda alım satım YAPMAMIŞ olan yatırımcılardır.

3. Uygunluk

NEXT yalnızca, ana hesabı üzerinden vadeli işlemler hizmetlerine erişebilen Binance kullanıcılarına açıktır. NEXT'in kullanımı ve NEXT'e katılım, Vadeli İşlemler Hizmet Anlaşmasında belirtilen uygunluk kriterlerine tabidir. Alt hesaplar NEXT'e katılamaz.

4. Token Tahmini ve NEXT Havuzunda Aday Gösterme

4.1. NEXT, USDⓈ-M Vadeli İşlemlerdeki potansiyel Token listelemelerini tahmin etmenize imkan tanır. NEXT, Binance'in dahili listeleme kriterlerine göre seçilmiş, Tahmin yapabileceğiniz ve Aday Gösterebileceğiniz bir Token koleksiyonu içerir. NEXT Havuzunda Seçimlerinizi tahsis ederek katılım sağlayabilirsiniz.

4.2. Her bir Tokene tahsis edilebilecek Seçim sayısı ve aynı anda Seçimlerinizi tahsis edebileceğiniz Tokenlerin toplam sayısı, Binance tarafından belirlenen sınırlamalara tabidir.

4.3. Bir Tokeni, "ara ve aday göster" işlevi aracılığıyla 2.000 USDT tutarındaki Aday Gösterme Ücretini ödeyerek NEXT Havuzu için aday gösterebilirsiniz.

4.4. Bir Tokeni başarılı bir şekilde NEXT Havuzu için aday gösterdiğinizde, 2.000 USDT tutarındaki Aday Gösterme Ücreti, 2.000 adet Seçime dönüşür. Bu Seçimler, yalnızca aday gösterilen Tokene bağlıdır ve bir Kilitleme Dönemine tabidir. Bu süre sona erdiğinde, Seçimleri USDT cinsinden çekebilirsiniz.

4.5. Aday Gösterme Ücreti kullanıcı başına izin verilen maksimum Seçim miktarını aştığı için, Aday Gösterme Ücreti aracılığıyla oluşturulan Seçimler, kullanıcı başına standart Seçim sınırından daha yüksek bir Seçim miktarına sahip olmanızı sağlar.

4.6. Aday gösterme aracılığıyla oluşturulan Seçimlerinizi ilgili Kilitleme Döneminden sonra çekebilirsiniz. Aday gösterilen Tokenlere tahsis edilen Seçimleri çektikten sonra, toplamda tahsis ettiğiniz Seçim miktarı Standart Seçim Üst Sınırından düşük olmadığı sürece, çektiğiniz Seçimleri o Tokene yeniden tahsis edemezsiniz.
Standart Seçim Üst Sınırı miktarında Seçim satın alır ve bir Tokeni başarıyla aday gösterirseniz:

  • Aday gösterdiğiniz Tokene daha fazla Seçim tahsis edemezsiniz.
  • Kilitleme döneminin ardından aday gösterdiğiniz Tokenden çektiğiniz Seçimler, toplamda tahsis ettiğiniz Seçim miktarınız Standart Seçim Üst Sınırından düşük olmadığı sürece diğer Tokenlere veya aday gösterdiğiniz Tokene yeniden tahsis edilemez.

4.7. Aday gösterdiğiniz tokenin onaylanmaması durumunda, Aday Gösterme Ücreti Vadeli İşlemler Hesabınıza USDT cinsinden eksiksiz bir şekilde iade edilir.

4.8. Bir seferde en fazla 3 Tokeni onaylanması için aday gösterebilirsiniz.

4.9. Aday gösterilebilecek Tokenlerin listesi, tamamen Binance'in kendi takdirine bağlı olarak belirlenir ve çeşitli piyasa kriterlerine dayalıdır.

4.10. NEXT kapsamında gerçekleştirdiğiniz tüm Aday Göstermelerin ve tahsis ettiğiniz tüm Seçimlerin, potansiyel Token listelemelerine yönelik kapsamlı bir piyasa araştırmasının ardından yapıldığını kabul ve beyan edersiniz. Aday Göstermeler ve Seçimlerin, rastgele bir tahmin olması amaçlanmaz. Aksine, bir kullanıcının piyasa zekasını ve bilgilerini sergilemesi amaçlanır. Ürün bilgilerini ve kurallarını baştan sona okuduğunuzu ve yapacağınız herhangi bir işlemin sonuçlarından yalnızca sizin sorumlu olacağınızı kabul edersiniz.

4.11. Binance, önceden belirlediği listeleme kriterlerine bağlı kalarak hareket eder ve Token listelemelerine karar verme konusunda mutlak takdir yetkisine sahiptir. Şüpheye yer vermemek adına, Binance'in tüm Token listelemelerinde tam takdir yetkisi vardır ve bir Tokenin tekrar tekrar aday gösterilmesi bu Tokenin listelenme ihtimalini artırmaz. Binance, aday gösterilen bir Tokeni tamamen kendi takdirine bağlı olarak onaylama veya reddetme hakkını saklı tutar. Aday göstermenin başarılı olması listelenmeyi garanti etmez, yalnızca tahmin havuzundaki Token sayısını artırır. Binance yatırım tavsiyesi sunmaz, kullanıcıların Seçimleri ve/veya Aday Göstermelerinden etkilenmez ve bu Seçimleri ve/veya Aday Göstermelere ilişkin hiçbir sonuçtan sorumlu değildir.

5. Seçimlerin Kullanımı

5.1. NEXT Havuzundaki Tokenlerden hangilerinin listeleneceğini tahmin etmek için USDT ile 1:1 oranında Seçim satın alabilirsiniz. Seçimler, Kilitleme Döneminin ardından 1:1 oranında USDT'ye dönüştürülüp kullanıcının Vadeli İşlemler Hesabına transfer edilebilir.

5.2. Seçimler, ürün sayfasında muhtelif zamanlarda belirtilen bir Kilitleme Dönemine tabi olacaktır.

5.3. Tahsis ettiğiniz tüm Seçimlerinizden yalnızca siz sorumlusunuz.

6. Ödül Yapısı ve Token Kuponları

6.1. Başarılı Seçimler, seçilen Tokenlerin listelenmesini takiben dağıtılan kuponlarla ödüllendirilir.

6.2. USDⓈ-M Vadeli İşlemlerde listelenmeyen Tokenlere tahsis edilen Seçimler, Kilitleme Döneminin ardından çekilebilir ve Kullanıcıların Vadeli İşlemler Hesabında USDT'ye geri çevrilebilir.

6.3. Yeni Yatırımcılar, Başarılı Seçimleri ile Vadeli İşlemler Bonus Kuponu cinsinden ödül kazanır. Mevcut Kullanıcılar ise Başarılı Seçimleri ile Vadeli İşlemler Alım Satım Komisyonu İade Kuponu cinsinden ödül kazanır (topluca “Token Kuponu”). Token Kuponunun değeri, Seçim değeriyle Çarpanın çarpımına eşit olacaktır. Çarpan değerleri değişiklik gösterebilir.

6.4. Token Kuponunuzu, burada belirtilen hükümler uyarınca ve bu hükümlere tabi olarak alabilir ve kullanabilirsiniz.

6.5. Token Kuponu, şu sayfalarda belirtilen süreçler takip edilerek kullanılabilir: Vadeli İşlemler Bonus Kuponu Nasıl Kullanılır? ve Alım Satım Komisyonu İade Kuponu Nasıl Kullanılır?.

6.6. Token Kuponunun, üzerinde belirtilen sona erme tarihinden ("Sona Erme Tarihi") önce kullanılması gerekir. Aksi takdirde, Token Kuponunun süresi dolar ve Kupon geçersiz olur. Sona Erme Tarihi kesinlikle uzatılmaz. Token Kuponunun Sona Erme Tarihinden önce kullanılması konusunda tüm sorumluluk kullanıcıya aittir ve Binance'in söz konusu Sona Erme Tarihini kullanıcıya hatırlatma veya bildirme yükümlülüğü yoktur.

6.7. Token Kuponunun kesinlikle iade ve takas edilemeyeceğini ve kullanılmayan hiçbir bakiyenin iade edilemeyeceğini veya başka herhangi bir tür token, nakit, kupon, avantaj veya ödeme ile takas edilemeyeceğini kabul ve beyan edersiniz.

7. Tazminat

7.1. Ayrıca, kayıtların ve bilgilerin oluşturulması veya (ii) işbu NEXT Koşulları kapsamındaki sorumluluklarınızın veya yükümlülüklerinizin yerine getirilmesi veya yerine getirilmemesi, (iii) işbu NEXT Koşullarını ihlal etmeniz, (iv) başka herhangi bir kişinin veya kurumun (fikri mülkiyet hakları da dahil, ancak bunlarla sınırlı kalmaksızın) herhangi bir hakkını ihlal etmeniz veya (v) hatalı, yasa dışı veya kasıtlı suistimal teşkil eden herhangi bir eyleminiz veya ihmaliniz ile bağlantılı olarak aleyhine açılan herhangi bir soruşturma ya da davaya (ister hukuk ister düzenleme, tahkim ya da diğer bir dava olsun) ilişkin ödeme yapılması (bu ödeme ilgili herhangi bir dava veya hüküm, karar, emir veya tazminat kararı ile bağlantılı olarak varılan bir uzlaşma çerçevesinde ister yapılmış ister yapılacak olsun) için maruz kalınan harcamalar, masraflar ve yasal ücretler de dahil, ancak bunlarla sınırlı kalmaksızın maruz kalınan tüm harcamalar, masraflar ve yasal ücretler için Binance'i tazmin edecek (tam tazminat esasında), tazmin etmeye devam edecek ve masun tutacaksınız. Bu tür soruşturmalar veya davalara ilişkin olarak Binance'e her türlü makul yardımı sağlayacaksınız. Binance, bu madde kapsamında tazminata tabi herhangi bir hak talebine karşı savunmalarda, masrafları size ait olmak üzere kontrolü tamamen kendi elinde tutma hakkını saklı tutar. Bu tazminat, Binance ile aranızdaki sözleşmelerde belirtilen diğer tazminatlara ek niteliğinde olup diğer tazminatların yerini almaz.

8. Muafiyet

8.1. Yürürlükteki Yasaların izin verdiği ölçüde, Binance'in, işbu NEXT Koşullarından kaynaklanan veya işbu Koşullarla bağlantılı olarak meydana gelen kâr kaybı, iş kaybı, itibar veya ün kaybı ve veri kaybı da dahil, ancak bunlarla sınırlı kalmaksızın tüm dolaylı, arızi, sonuçsal, özel, cezai ve emsal teşkil eden kayıp veya zararlardan, dava nedenine veya yasal yükümlülük teorisine bakılmaksızın ve bu tür birt zararın olası olduğuna dair bilgilendirilmiş olsa dahi sorumlu tutulamayacağını kabul edersiniz.

8.2. İşbu NEXT Koşullarında aksi yönde herhangi bir hüküm bulunsa bile, bu sözleşmeden kaynaklanan veya bu sözleşmeye ilişkin herhangi bir hak talebinde, bu talep ister sözleşmeden, ister haksız fiilden veya başka bir sebepten kaynaklansın, size karşı sorumluluğumuz yürürlükteki yasaların izin verdiği azami ölçüde, kayba neden olan olayın meydana geldiği anda hesabınızdaki Aday Gösterme Ücreti değeri ve Seçim değerinin toplamıyla sınırlı olacaktır. Bu sınırlama, olası yükümlülüklerin doğrudan, dolaylı, sonuçsal veya özel zararlar olup olmadığına bakılmaksızın geçerlidir. Bu sınırlama, doğrudan bizim ağır ihmalimiz, dolandırıcılığımız veya kasıtlı suistimalimizden kaynaklanan teknik arızalar sonucunda yaşanan fon kayıpları için geçerli değildir.

9. Genel Sorumluluk Reddi

9.1. Yürürlükteki Yasaların izin verdiği azami ölçüde, Tokenler hiçbir taahhüt veya garanti verilmeksizin "olduğu gibi" ve "mevcut olduğu şekilde" listelenir ve yasalardan veya başka bir şekilde kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakılmaksızın ticari elverişlilik, kullanılabilirlik, belirli bir amaca uygunluk, mülkiyet ve ihlal etmemeye ilişkin tüm zımni garantiler de dahil, ancak bunlarla sınırlı kalmaksızın Tokenlere ilişkin herhangi bir beyan ve garantiyi açıkça reddederiz. Binance, Tokenlerin güncel, hatasız veya kusursuz olduğunu, gerekliliklerinizi karşıladığını veya herhangi bir kusurun düzeltileceğini beyan ve garanti etmez. Binance, Tokenlerde virüs ve/veya hata bulunmadığını beyan ve garanti etmez.

9.2. Binance hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi veya belirli ürün önerileri sunmaz.

9.3. Verilen tüm yatırım kararlarından yalnızca siz sorumlusunuz ve Binance, maruz kalabileceğiniz hiçbir kayıp için sorumluluk kabul etmez. Yalnızca olası risklerinin tamamen farkında olduğunuz ürünlere yatırım yapmalı veya yalnızca bu ürünleri satın almalısınız. Herhangi bir yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmanız ve bireysel finansal durumunuzu, yatırım hedeflerinizi ve risk toleransınızı kapsamlı bir şekilde değerlendirmeniz çok önemlidir. Gerekli gördüğünüz durumlarda lütfen bağımsız bir finansal danışmandan tavsiye alın.

9.4. Geçmiş performans, gelecekteki performansın güvenilir bir göstergesi olarak değildir. Token projesi çıkaran bir kuruluşun daha önceki sonuçları veya performansı, gelecekteki performansıyla örtüşmeyebilir.

9.5. Binance, herhangi bir performans veya sonuç için hiçbir beyanda bulunmaz ve hiçbir teminat veya garanti vermez. Platformda sunulan tüm içerikler yalnızca eğitim amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Daha fazla bilgi için Kullanım Koşullarımız ve Risk Uyarımıza bakabilirsiniz.

10. Teknolojik Sorumluluk Reddi

10.1. Binance, muhtelif zamanlarda hem planlı hem de acil bakımlar için NEXT erişimini askıya alabilir. Binance, Platformdaki işlemlerin zamanında işlenmesini sağlamaya çalışır, ancak kontrolümüz dışında olan işlem tamamlanma süresiyle ilgili hiçbir beyanda bulunmaz ve garanti vermez.

10.2. En iyi tahminlerde bulunanlar veya referans verenlerle ilgili veriler de dahil olmak üzere, Platformda görüntülenen "Liderlik Sıralaması"nın her zaman doğru, eksiksiz veya güncel olduğunu beyan veya garanti etmeyiz. Bu veriler, teknik kısıtlamalar veya tahminlerin hacmi gibi diğer etmenler dolayısıyla gerçek zamanlı olarak güncellenmeyebilir ve bu nedenle de tahminlerin güncel durumunu her zaman yansıtmayabilir. Beklentilerinizi veya eylemlerinizi yalnızca Liderlik Sıralaması verilerine dayandırmamalısınız.

11. Yürürlükteki Yasalar

Binance ile ilişkiniz, Vadeli İşlemler Hesabınızın işletilmesi, Vadeli İşlemler Alım Satım Hizmetlerinin sağlanması ve herhangi bir işlemin uygulanması her zaman Yürürlükteki Yasalara tabi olacaktır. Binance herhangi bir eylem alabilir veya eylem almaktan kaçınabilir ve siz de Yürürlükteki Yasalara uymak veya uyulmasını sağlamak için Binance tarafından gerekli kılınan her şeye uyacak ve her şeyi yapacaksınız. Binance'in Yürürlükteki Yasalara uymak için aldığı herhangi bir eylemin sonucunda Binance'in size karşı sorumlu olmayacağını kabul edersiniz.

12. Geçerli Kanun

NEXT Koşulları, Hong Kong yasalarına tabi olup bu yasalar uyarınca yorumlanacaktır.

Binance Vadeli İşlemler NEXT Hüküm ve Koşulları | Binance Support (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 6462

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.