Analyse: ethereum van cryptocurrency bloeit, maar de risico's blijven hangen (2024)

Ethereum heeft dit jaar beter gepresteerd dan de grote rivalen op het gebied van digitale valuta, ondersteund door de sterke stijging van de gedecentraliseerde financiering (DeFi) en de verwachting van een technische aanpassing deze zomer, maar wordt geconfronteerd met hindernissen die de opkomst ervan zouden kunnen vertragen.

Met een prijsstijging van meer dan 350% dit jaar heeft ethereum de op een na grootste marktkapitalisatie na bitcoin, maar niet zoveel cache en misschien meer operationele uitdagingen die zouden kunnen voorkomen dat het zijn grote rivaal zou overschaduwen.

BLOCKCHAIN-NETWERK

In de cryptowereld zijn de termen ‘ethereum’ en ‘ether’ synoniem geworden. Technisch gezien is ethereum het blockchain-netwerk waarin gedecentraliseerde applicaties zijn ingebed, terwijl ether het token of de valuta is die het gebruik van deze applicaties mogelijk maakt of aanstuurt.

De marktkapitalisatie van Ethereum bedroeg vrijdag 410 miljard dollar, na bitcoin meer dan 1 biljoen dollar, volgens datatracker CoinGecko.com. Het bereikte een recordhoogte van $ 3,610.04 op donderdag en steeg voor het laatst met 1% naar $ 3,524.

Bitcoin is dit jaar ondertussen met een bescheidener 97% gestegen. Sinds medio april een recordhoogte van iets minder dan $ 65,000 bereikte, is bitcoin feitelijk met ongeveer 18% gedaald.

Een stijging van de institutionele interesse heeft de vraag naar ethereum doen toenemen, maar het aanbod is beperkt gebleven. Het aanbod van het token in beurzen bereikte in april het laagste in bijna 2-1 / 2 jaar, volgens Kraken Intelligence, een onderzoeksblog van cryptocurrency exchange Kraken.

“Het is meer dan alleen een munt. Het is een heel ecosysteem waarmee andere applicaties kunnen worden gebouwd ”, zegt Bradley Kam, CEO van blockchain-domeinprovider Unstoppable Domains.

De kern van het overwicht van ethereum is DeFi, wat verwijst naar peer-to-peer cryptocurrency-platforms die leningen buiten traditionele bankinstellingen vergemakkelijken. Veel sites draaien op het ethereum-netwerk en gebruiken een open-sourcecode met algoritmen die in realtime tarieven bepalen op basis van vraag en aanbod.

De vergrendelde waarde - het totale aantal leningen op DeFi-platforms - was vanaf vrijdag $ 79 miljard, zo bleek uit gegevens van DeFi Pulse, een stijging van bijna 600% ten opzichte van $ 11 miljard in oktober.

DeFi heeft echter zijn problemen. Uit onderzoek van Dune Analytics bleek dat 2% tot 5% van de transacties op ethereum-gebaseerde gedecentraliseerde beurzen mislukte vanwege complicaties zoals slippen of onvoldoende ‘gas’-prijzen, wat de kosten zijn die nodig zijn om succesvol een transactie op de ethereum-blockchain uit te voeren.

Tussen 15 april en 21 april werden bijvoorbeeld ongeveer 1.1 miljoen transacties uitgevoerd op Uniswap, een DeFi-protocol dat wordt gebruikt voor het uitwisselen van cryptocurrencies. Daarvan zijn er 241,262 mislukt, wat het grootste aantal mislukte transacties in het hele ethereum-netwerk vertegenwoordigt, toonden gegevens van het analyseplatform Etherscan en Dune Analytics.

"DeFi is bestemd voor snelle groei, maar die groei brengt inherent risico's met zich mee", zegt Alex Wearn, CEO bij crypto exchange IDEX.

"Kwesties zoals mislukte transacties en front-running zijn niet subtiel en kosten gebruikers elke dag miljoenen dollars", zei hij, verwijzend naar de praktijk om een ​​transactie als eerste in de wachtrij te krijgen vlak voor een bekend toekomstig contract.

"Deze grote ... problemen beperken de aantrekkingskracht van deze producten voor een breder publiek en belemmeren uiteindelijk de groei van het ecosysteem."

Wearn schat dat dit jaar tot nu toe meer dan $ 285 miljoen verloren is gegaan in DeFi-hacks.

Gerelateerd artikel:PayPal's Venmo lanceert het kopen en verkopen van cryptovaluta

Voorstanders zeggen dat DeFi-sites de toekomst van financiële diensten vertegenwoordigen en een goedkopere, efficiëntere en toegankelijke manier bieden voor mensen en bedrijven om toegang te krijgen tot krediet en deze aan te bieden.

TECHNOLOGIE BUMPS

Ethereum wordt ook geplaagd door het onvermogen van het netwerk om te schalen om aan de vraag te voldoen zonder hoge transactiekosten en trage uitvoering van transacties, aldus marktdeelnemers.

De eerste fase van een upgrade genaamd Ethereum 2.0 die vorig jaar werd gelanceerd, is gericht op het aanpakken van de technische problemen van het netwerk op het gebied van snelheid, efficiëntie en schaalbaarheid.

John Wu, president van AVA Labs, een open-sourceplatform voor financiële applicaties, wees er echter op dat de geplande migratie naar Ethereum 2.0 al jaren in de maak is.

"De tijdlijnen zijn consequent vertraagd, dus het is moeilijk om je op je gemak te voelen bij dat onbekende", zei hij.

Ethereum wordt ook geconfronteerd met hevige concurrentie van netwerken zoals Avalanche en Binance Smart Chain van AVA Labs, die ook compatibel zijn met de activa en applicaties van ethereum.

Gegevens van AVA Labs toonden aan dat gebruikers sinds februari meer dan $ 170 miljoen van ethereum naar Avalanche hebben overgemaakt.

EEN ANDERE TECHNISCHE VERBETERING

Toch heeft de hoop op een technische aanpassing genaamd EIP (ethereum verbetervoorstel) 1559, die naar verwachting in juli live gaat en het aanbod van ethereum vermindert, een boost gegeven aan de digitale valuta.

Gerelateerd artikel:Bron: ByteDance-oprichter Zhang Yiming treedt af als voorzitter

EIP-1559 heeft tot doel de volatiliteit van de kosten van ethereum te verminderen door een mechanisme te introduceren om een ​​deel van die transactiekosten te verbranden, wat de uitgifte van het token zou moeten vertragen, aldus analisten.

De impact op de prijs van ethereum zou vergelijkbaar kunnen zijn met een bitcoin-halveringsgebeurtenis, waarbij een aanpassing het aanbod van bitcoin sneed en de prijs naar recordhoogtes stuwde, aldus analisten.

"Er gaan veel cijfers over de markt over de potentiële impact die een soort van halvering heeft met bitcoin", zegt Richard Galvin, mede-oprichter en CEO van cryptofonds Digital Asset Capital Management.

"Het zijn allemaal behoorlijk positieve drijfveren die, denk ik, een behoorlijk sterke herwaardering hebben meegemaakt."

Het team van Platform Executive Ik hoop dat je het artikel leuk vond. Automatische vertaling van het Engels naar een groeiende lijst met talen via Google AI Cloud Translation. Eerste rapportage via onze officiële contentpartners bij Thomson Reuters. Rapportage door Gertrude Chavez-Dreyfuss in New York. Aanvullende rapportage door Tom Wilson in Londen. Bewerking door Alden Bentley en Matthew Lewis.

U kunt op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de platformeconomie, oplossingen vinden voor uw belangrijkste uitdagingen en toegang krijgen tot onze probleemoplossende toolkit, eigen databases en inhoudssets door een premiumlid te worden van onze groeiende community. Voor een beperkte tijd beginnen abonnementsplannen vanaf slechts $ 65 per maand.

Analyse: ethereum van cryptocurrency bloeit, maar de risico's blijven hangen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 5568

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.